Deel dit artikel
-

Beter resultaat door verplaatsing tv-budget naar online

Tv-adverteerders die vijftien procent van hun budget naar online kanalen verschuiven, kunnen zeker zes procent extra bereik creëren.

Dat blijkt uit een onderzoek van Nielsen, Microsoft en Yahoo naar verschillende varianten van budgetallocatie (PDF). Met dit gegeven in het achterhoofd zouden merkadverteerders meer consumenten kunnen bereiken tegen een lagere prijs per individu.

Steeds meer mensen zijn gedurende de hele dag online. Tv-kijken gebeurt enkel op gezette momenten op een dag. Het online kanaal zorgt ervoor dat het bereik verbreedt en over een langere periode over de dag heen wordt verspreid. Het effect dat daaruit voortvloeit, is dat consumenten merken makkelijker herkennen en herinneren. Dat wordt nog groter als de adverteerder zijn campagne begint op online kanalen en daarna opvolgt met een tv-campagne. Mediaplanning en -analyse wordt daarom belangrijker, aldus het onderzoek dat bij IAB Amerika is gepubliceerd.

Consumenten blijken online reclame – mits goed getarget – niet storend te vinden. Twintig seconden is een acceptabel gemiddelde duur van een clip. Een kleine negentig procent van hen kijkt de webcommercials helemaal.

De gedachte achter het onderzoek is uit te vinden hoe adverteerders beter hun reclamegeld kunnen investeren. Het aantal tv-kijkers en de tijd die ze voor het scherm doorbrengen groeit amper meer. Het aantal mensen dat echter online video bekijkt, groeit nog steeds aanzienlijk. Het is logisch om tv-geld naar online te transponeren. De vraag die Nielsen, Microsoft en Yahoo willen beantwoorden is: hoeveel?

Foto: Jakob Montrasio (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Sylvia Maas

Een kleine negentig procent van hen kijkt de webcommercials helemaal. Verrassend!

Jack van den Burger

Kom op nou mensen! Vooropgesteld dat ik niets af wil doen aan de opkomst van online video en de enorme mogelijkheden die dit biedt om de consument nog beter (vooral gerichter!) te bereiken, heeft dit onderzoek natuurlijk wel hoog ‘wij van wc-eend’ en calimero-gehalte’ Waarom focussen op die paar extra procentjes bereik bovenop tv ? Waarom nog steeds afzetten tegen dit medium terwijl je inmiddels zelf een volwaardig (massa-) medium bent geworden met unieke eigenschappen die veel meer mogenlijkheden voor interactie met doelgroep biedt dan huidige televisie momenteel kan

Edwin Vlems

De kosten kunnen nog verder omlaag inderdaad: als je echte conversaties hebt, alsof jij en de klant echte mensen zijn. Je kunt je marketingbudget dan laten verdampen:
http://metaalmarketing.wordpress.com/2012/03/12/marketingbudgetten-verschuiven-niet-ze-verdampen/

Jacques Koster

er wordt helemaal niets, niets gemeld over voorwaarde nummer 1 bij media-inzet: drempelwaarden. Onder de drempelwaarde (per medumtype!) is er als bekend helemaal geen effect. Typisch en jammer exploitanten-onderzoek, nummer zoveel in de rij van kijk-als-je-mij-erbij-koopt-krijg-je-meer!! terwijl je effect dieper in de funnel minder!! is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond