Deel dit artikel
-

Fusie PostNL en Bpost afgeketst

De voorgenomen overname van PostNL door Bpost gaat niet meer door. Gisteravond lieten beide bedrijven weten dat men het niet eens is geworden. Bpost CEO Koen Van Gerven noemt het afketsen ‘spijtig, maar geen drama’.

In een summiere mededeling laat PostNL weten: ‘PostNL bevestigt dat het gesprekken heeft gevoerd met bpost over een mogelijke combinatie van beide bedrijven middels een vriendelijk openbaar bod door bpost op alle aandelen PostNL. Deze gesprekken hebben uiteindelijk niet geleid tot overeenstemming over de voorwaarden van zo’n transactie.’

Het hele weekend is er onderhandeld over een fusiecontract van zestig pagina’s. De partijen blijken al twee maanden in gesprek de zijn. Het eerst bod werd 25 maart uitgebracht, maar dat vond PostNL te laag. Dit weekend is een derde bod uitgebracht. Of het op de prijs is afgesprongen laat topman Van Gerven in het midden.

De vakbonden waren niet op de hoogte van de gesprekken. ‘Een ezelsstamp voor het personeel’, typeerde woordvoerder Jean-Pierre Nyns de geheime onderhandelingen.

Bpost gaat nu andere overnames onderzoeken. ‘Er komen elke dag opportuniteiten op ons bord. Als daar interessante dossiers bij zitten, zullen we die zeker bekijken.’

De fusie zou niet onlogisch zijn geweest in het kader van de consolidatie op de Europese pakketmarkt. Veel Nederlandse webwinkels richten zich op Vlaanderen. Zij hadden via PostNL gelijk ook een bezorgovereenkomst voor België kunnen sluiten.

Bpost is niet het enige bedrijf dat een bod op PostNL heeft overwogen. Ook het Britse Royal Mail zou al eens naar PostNL hebben gekeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond