Deel dit artikel
-

Dit gaat Google vandaag aankondigen

Eigenlijk zijn alle details van de productaankondigingen van Google later vandaag al uitgelekt. Naast een nieuwe Chromecast zal Google twee nieuwe Nexus-toestellen lanceren. Daarnaast wordt waarschijnlijk Android 6.0 Marshmallow vrijgegeven.

Het eerste toestel Nexus 5X wordt de opvolger van een model dat alweer twee jaar terug is verschenen. Het toestel van LG beschikt over een 5,2 inch groot beeldscherm, draait op een Snapdragon 808 processor, dezelfde die ook de LG G4 aan boord heeft. Het grote verschil met het oude model is het veel betere beeldscherm.

Het grootste toestel is de Nexus 6P die door Huawei is gemaakt. Deze smartphone beschikt naar verluidt over een 5,7 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en een metalen behuizing. Hij draait op een Snapdragon 810-processor, en  heeft een 3450 mAh-accu. De USB aansluiting is van het type C.

Op de achterkant van het toestel is een vingerafdrukscanner te vinden. De nieuwe camera van de Nexus 6P zou betere foto’s moeten kunnen maken met weinig licht. Het toestel zal in verschillende kleuren (zwart, zilver, wit en goud) en opslagcapaciteiten (32GB, 64GB en 128GB) beschikbaar komen. Vermoedelijk betaal je iets van 650 euro voor het toestel.

Van de nieuwe Chromecast is bekend dat hij over een betere WiFi chip beschikt, waardoor de ontvangst sterk zou zijn verbeterd. Mogelijk wordt de snellere 5GHz-WiFi ondersteund, maar zeker is dat nog niet. Nieuw is Fast Play, waarmee gebruikers sneller content naar de tv kunnen streamen. Naar verluidt kondigt Google een samenwerking met Spotify aan.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Google een persconferentie geeft rond nieuwe hardwareproducten. In het verleden beperkte het bedrijf zich tot een summier persbericht.

Volgens Android Police begint de uitrol van Android M op 5 oktober.

De live stream is vanaf 18.00 hier te volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond