Deel dit artikel
-

Facebook moet weer privégegevens overleggen

Facebook moet de namen van de beheerders van bepaalde Facebookgroepen vrijgeven. Daarin werd de eigenaar van een Nederlandse webwinkel in parfums als oplichter weggezet. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Over de niet nader genoemde webwinkel, die al meer dan tien jaar bestaat, verschenen afgelopen najaar diverse negatieve commentaren op Facebook. De website werd malafide genoemd en van de eigenaar werden diverse persoonsgegevens gepubliceerd.

Een aantal persoonsgegevens is daarop verwijderd, maar de pagina in eerste instantie niet. ‘Voor alle nieuwe mensen hier, blijf kijken, binnen enkele dagen zullen wij wederom foto en persoonlijke gegevens van de eigenaar plaatsen zodat u hem kunt vinden.’

Blijkbaar was er onenigheid achter de schermen, want tot drie keer toe werden nieuwe Faceboek groepen opgericht,

De webwinkelier heeft aangifte gedaan van smaad en eiste in een civiele procedure de IP adressen van logins en namen en adressen die zijn verstrekt bij registratie. De rechtbank heeft dit toegewezen, maar voor zover Facebook in staat is om die gegevens te achterhalen. Oplegging van een dwangsom is aangewezen.

Of de uitingen op de Facebookgroep onrechtmatig zijn, kan slechts in een procedure met de beheerders  worden vastgesteld.

Vorig jaar kreeg Facebook ook al eens de opdracht van de rechter om gebruikersgegevens te verstrekken,  in verband met de identiteit van van de persoon die seksfilmpje van een jonge Nederlandse vrouw op Facebook had gezet. Die zaak is nog altijd niet opgelost.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

Hahaha, en Facebook is natuurlijk weer de gegevens direct kwijt want Facebook heeft helemaal geen zin in gezeik en gezeur. Facebook is een vrijplaats voor mooie gedachten, warme relaties en alles wat de fantasie over de perfecte wereld waar we in leven aantast wordt professioneel en vakkundig kwijt gemaakt.

K.Wal

Het zou beter zijn om in die laatste zin te linken naar het bericht waaruit blijkt dat Facebook heeft gelogen in die zaak. Er is inmiddels immers een IP-adres boven water gekomen. Dus dat ze die gegevens helemaal niet meer hebben is gewoon niet waar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond