Deel dit artikel
-

Free Record Shop vraagt faillissement Belgische organisatie aan

Free Record Shop heeft het faillissement voor de Belgische tak ingediend. Medewerkers, de Ondernemingsraad, de vakbonden en haar leveranciers zijn vanochtend geïnformeerd over de aanvraag.

Na de overname van de Belgische organisatie in juli van dit jaar – de Nederlandse organisatie maakte een doorstart na een faillissement – verwachtte Free Record Shop de bevoorrading van de retailketen weer snel op het oude niveau te kunnen terugbrengen.

Dat blijkt te zijn tegengevallen. De entertainmentindustrie was niet bereid tot aangepaste leveringsvoorwaarden. Daardoor bleef optimale bevoorrading van de winkels uit en kwam met name de Belgische organisatie in zwaar weer.

Free Record Shop streeft naar een doorstart van haar Belgische activiteiten, zodat zoveel mogelijk winkels geopend blijven en een groot aantal banen kan worden veilig gesteld.

Het faillissement betreft de 68 Belgische Free Record Shop vestigingen waar 230 medewerkers actief zijn. De Free Record Shop vestigingen in Nederland en Luxemburg zijn niet bij deze faillissementsaanvraag betrokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond