Deel dit artikel
-

Geen spectaculaire vraag naar hogere internetsnelheden

De vraag naar hogere internetsnelheden in Nederland blijft bescheiden. Volgens Dialogic en de Technische Universiteit Eindhoven zal de behoefte in 2020 rond de 165 Mbps download en 20 Mbps upload liggen. Met name kabelaars zitten nu al rond de 100 Mbps. Gigabitsnelheden lijken nog lang niet aan de horizon te verschijnen.

Op basis van gebruiksgedrag, zal er ook in de toekomst geen directe noodzaak zijn om hoge symmetrische snelheden te bieden, gebruikers consumeren veel meer content dan ze produceren. Het onderzoek heeft ontwikkelingen als peer-to-peer filesharing, online video en cloudopslag meegerekend.

De branchevereniging voor de kabelindustrie stelt dat zijn met de DOCSIS 3.1 -specificatie kunnen blijven voldoen aan de consumentenvraag naar snelle verbindingen en geavanceerde toepassingen. De specificatie werd eind 2013 gepubliceerd door CableLabs. Fabrikanten plannen de eerste operationele producten al in 2015. DOCSIS 3.1 specificeert snelheden tot 10 Gbps downstream en tot 2 Gbps upstream.

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

Hier is vooral het uploaden het punt. Steeds meer gebeurd in the cloud. Foto’s en video’s worden automatisch geupload naar the cloud. Dus graag meer upload!

Briejan

Lijkt me vooral te wijten aan de onwetendheid van de gemiddelde Nederlander. Ze kijken naar wat ze nu gebruiken, maar hebben geen benul van de mogelijkheden, laat staan van hun eigen toekomstige behoeften. Hoe lang is het geleden dat men zei wifi niet nodig te hebben?

Niek

@briejan Helemaal met Briejan eens. De overheid denkt ook zo. Als er geen vraag naar is dan hoeven wij er ook niet aan te voldoen. Daarom is glas nog steeds een issue. Jammer en onterecht. Bovendien werkt het witte boorden criminaliteit in de hand. Helaas zijn deze koperdraden niet zichtbaar en daardoor niet interessant voor koperdieven … Anders zaten wij allang aan het glas.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond