Deel dit artikel
-

Grondleggers Independer maken plaats voor nieuwe generatie

Twee grondleggers van Independer verlaten het bedrijf. Algemeen directeur Ruud Martens zal medio 2017 na ruim 17 jaar afscheid nemen van Independer. Coen de Ruiter (Max Havelaar en Apenheul) volgt Martens op als algemeen directeur. Financieel directeur Serge van Lier verlaat Independer ook, op 1 april 2017.

Coen de Ruiter (47) is door de Raad van Commissarissen van Independer benoemd tot opvolger van Ruud Martens als algemeen directeur. De Ruiter heeft een achtergrond in zowel commercie (Unilever) als maatschappelijk ondernemen (onder meer stichting Max Havelaar). Hij is momenteel algemeen directeur van stichting Apenheul.

Remco Armee (40) zal per 1 januari bij Independer in dienst treden als directeur e-commerce. Als COO geeft Remco momenteel operationeel leiding aan het Nederlandse Marktplaats.nl, onderdeel van eBay. Hij is de afgelopen 10 jaar in diverse rollen actief geweest bij Marktplaats.  Armee is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe uitdaging.

Er zullen geen wijzigingen in de Raad van Commissarissen plaatsvinden. In de RvC van Independer zitten, naast de oprichters Edmond Hilhorst en Diederik van Emden ook Roelof Konterman, Femke Halsema en Fons van Westerloo. Ook in de Raad van Toezicht zijn geen wijzigingen op handen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond