Deel dit artikel
-

ING Nederland spreekt klanten in Google Hangouts

De CEO van ING Nederland Nick Jue gaat vandaag de dialoog aan met klanten via Google Hangouts. Tussen 19.00 en 20.00 uur beantwoordt Jue vragen over mobiel bankieren en online contact met de bank.

Het aantal klantcontacten dat plaatsvindt via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet, neemt bij de ING een grote vlucht. De bank verwacht dat de klantenservice zich meer naar online en sociale media zal verplaatsen. Eind 2013 gaat het al om 85 procent van alle klantcontacten. In het ING Journaal stelt Jue: ‘Het contact met onze klanten zal de komende jaren ingrijpend gaan veranderen. Ik verwacht dat het binnen nu en enkele jaren voor ING klanten niet meer uitmaakt hoe ze contact met ons opnemen. Online en mobiel zullen klanten dezelfde klantenservice en dienstverlening ervaren als via bijvoorbeeld de telefoon.”

Dit jaar verwacht de ING vier keer zoveel tweets en Facebookposts te behandelen als in 2012. In juni organiseerde de bank al eens een Facebook-spreekuur over sparen. Een team van spaarexperts ging in gesprek met Facebookers aan de hand van een aantal stellingen over actuele spaaronderwerpen.

 

 

 

 

ING was vorig jaar winnaar van de vijfde Social Media Monitor. De bank had volgens de jury het lef om in deze tijd, waarin banken onder druk staan, via sociale media ‘open te communiceren over een breed scala aan onderwerpen en ze gaan kritische vragen en discussies niet uit de weg.’

De Google Hangout is live te volgen via Google+ en het YouTubekanaal van de ING.

Deel dit bericht

1 Reactie

Daniel Mulder

Bedankt voor dit interessante artikel. Zelf ben ik moderator van de recent opgerichte Google+ Community “Google Helpouts NL” en daar besteden wij ook uitgebreid aandacht aan de Hangout sessie van de ING. Wij hebben de ING ook uitgenodigd om daar aan deel te nemen en hopen dat zij dit zullen doen.

Wil je zelf ook mee discussieren of links naar nieuws en/of relevante content plaatsen dan ben je van harte welkom. http://goo.gl/pqcPlk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond