Deel dit artikel
-

KPN lanceert videodienst Play

Voor twaalf euro per maand krijgt de Nederlandse consument van KPN de nieuwe mobiele app Play. Die biedt live het aanbod van Nederlandse publieke en commerciële zenders en een aantal VoD-kanalen.

Zojuist maakte KPN de lancering van de nieuwe app bekend, inclusief de prijsstelling van 11,99 per maand. Eind 2016 gaat de prijs naar 14,99. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Play werd in juni gepresenteerd. Toen begon ook het testen onder zo’n tweeduizend man. Die groep kon feedback geven over de dienst. KPN zegt die input te hebben gebruikt.

Belangstellende abonnees hoeven geen klant van KPN te zijn om Play te kunnen gebruiken. Ze moeten wel een KPN-account aanmaken. De betaling verloopt via iDEAL, niet via de downloadwinkels van Apple en Google. Een Windows-app is er niet. Ondersteuning voor Chromecast is er wel.

Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN, zegt: “Ons kijkgedrag verandert. We willen steeds meer zelf bepalen waar en wanneer we televisie of series kijken. En Play geeft je deze vrijheid. Bovendien maakt Play tv-kijken persoonlijk door altijd een interessante selectie van relevante programma’s te bieden. Zo geeft de app suggesties op basis van het kijkgedrag, kunnen mensen een eigen pinbord maken met programma’s, series en films en kunnen vrienden elkaar tippen over must sees.”

Voor de consument wordt het de vraag of de breedte en kwaliteit van het aanbod voldoende argument is om de abonnementsprijs te rechtvaardigen en eventueel tv-pakketten de deur uit te doen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan

Niet eens 720p? Geen normale html 5 site? Dan gaat het echt geen succes worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond