Deel dit artikel
-

Cijfers Microsoft onder druk door kwakkelende pc-markt

Microsoft merkt de gevolgen van de kwakkelende pc-markt en de harde dollar. De omzet daalde met 5,5 procent in het afgelopen kwartaal. Er was weinig vraag naar de nieuwe versie van Windows.

Microsoft realiseerde het afgelopen kwartaal een omzet van 20,5 miljard dollar, met een nettowinst van 3,8 miljard.

Groei was er wel voor diverse bedrijfsonderdelen, zoals Office producten (7 procent groei, met dank aan Office 365), Dynamics CRM en aanverwante software (9 procent) en server en cloud (5 procent). De grootste winst boekte Azure, met 120 procent groei.

Microsoft weet zelfs nog groei te realiseren met zoekadvertenties via Bing. Dit onderdeel groeide 18 procent.

Aan Windows licenties verdient Microsoft echrer minder. Daar stonden hogere opbrengsten voor Surface tablets tegenover. Ook de Surface Book loopt goed.

Het aantal abonnees voor XBox Live bedraagt nu 46 miljoen, 26 procent meer dan een jaar terug.

Deel dit bericht

4 Reacties

bert

Hoezo kwakkelende PC markt? Hun hardware doet het juist uitstekend en is een dikke winstmaker. Intel loopt te suffen (lees al jaren niks nieuws), en daarom koopt niemand buiten Microsoft een nieuwe PC, omdat daar niet wordt vernieuwd door afwijkende concepten als MS’s eigen Surface.

Dat Windows minder opbrengt ligt niet aan kwakkelende PC markt, maar aan prijsstelling Windows. Aan gratis is niet veel te verdienen.

Ron

Eh….Bertje, je begrijpt er niet veel van. De verkoop van software is nu eenmaal gerelateerd aan de hardware, en Microsoft zit nogal stevig in de desktop, waar momenteel de hardste klappen vallen.

Pieter

Als dit een bericht over Apple of Google geweest zou zijn, hadden lovende woorden of een goede analyse niet ontbroken. Gemiste kans!

Ron heeft verder elijk: er wordt minder hardware verkocht en W10 is gratis. Dat gezegd hebbende, misschien zijn die cijfers nog best goed!?

Jan Libbenga (Emerce)

‘Lovende woorden’ passen niet een nieuwsbericht. Het gaat niet om een mening maar om objectieve feiten. De wereldwijde pc-verschepingen kenden in 2015 een van de slechtste jaren ooit en de pc markt kromp afgelopen kwartaal opnieuw met tien procent. Dat heeft zijn weerslag op de resultaten van bedrijven die sterk afhankelijk zijn van de desktop pc markt, zoals Intel en Microsoft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond