Deel dit artikel
-

Nieuwe incubator voor journalistieke ondernemers

De eerste journalistieke incubator Nieuwsatelier gaat journalistieke startups begeleiden die zich richten op nieuwe verdienmodellen en technologische innovatie. Voor die projecten is ook geld beschikbaar.

Steeds meer journalisten werken zich uit de crisis door eigen bedrijven te starten. Nederlandse initiatieven als de Correspondent (crowdfunding), De Nieuwe Pers (abonnementen op journalisten) en Follow The Money (financieel-economische onderzoeksjournalistiek) trekken aandacht.

De stichting is een initiatief van Follow the Money en Digital Second/DNP. Samen met het Stimuleringsfonds voor de Pers wil men startups gezamenlijke huisvesting bieden voor samenwerking en uitwisseling van ideeën. Het Nieuwsatelier verzorgt begeleiding en coaching door zowel ervaren journalisten als ondernemers.

In de nabije toekomst zal Het Nieuwsatelier zich ook richten op exposure voor producten die in het Atelier worden ontwikkeld, en op het verschaffen van aanloopfinanciering.

Het Nieuwsatelier is gevestigd op de Nieuwe Uilenburgerstraat 16 in Amsterdam, waar nu al Follow the Money, DNP en Local Focus gevestigd zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond