Deel dit artikel
-

Nieuwe locatie EIT ICT Labs op High Tech Campus in Eindhoven

EIT ICT Labs opent 11 december op de de High Tech Campus 31 in Eindhoven haar nieuwe kantoor. Doelstelling is om ICT-innovatie in Nederland te versnellen en producten en diensten in de markt te zetten. EIT ICT Labs is een internationaal innovatie platform met vestigingen in ‘high-tech innovation hubs’ zoals de High Tech Campus in Eindhoven, Parijs, Trento, Berlijn, Helsinki, Londen en Stockholm.

EIT ICT Labs gaat in Eindhoven een zogenoemd internationaal High Impact Initiative, Fit to Perform huisvesten. Fit to Perform is de uitrol van slimme en proactieve technologie om de meest voorkomende individuele gezondheids- en veiligheidsproblematieken te voorkomen. Focus ligt hierbij op de risicogevoelige professionele werknemers.

Partners uit onder andere Italië, Frankrijk en Duitsland gaan onder het dak van High Tech Campus 31 samenwerken met de Nederlandse EIT ICT partners zoals TNO, Philips, TU/e.

De nieuwe EIT ICT Labs Eindhoven co-locatie biedt ook faciliteiten, coaching en onderdak aan startups zoals Proxible, Sjoprz, Izooble, Healthy Choices, Health-i. Binnen de doelstelling van EIT ICT Labs is het pas echt compleet als educatie wordt toegevoegd aan ICT innovatie. Daarom zal er ook een Doctoral Training Centre gevestigd worden. Bovendien zijn ook EIT ICT Labs Master School studenten die in Nederland studeren in de co-locatie te vinden voor meet-ups, workshops en winter- en summer schools.

De nieuwe co-locatie op High Tech Campus Eindhoven is in samenwerking met de EIT ICT Labs partners opgezet: Philips, Océ, Thales, NXP, High Tech NL, CWI, TNO, Holst Centre, iMinds, TU Delft, TU/e, Universiteit Twente en Universiteit Utrecht. De verhuizing naar een grotere locatie was het noodzakelijke gevolg van de voorgenomen groei in EIT ICT Labs activiteiten in ICT innovatie en Educatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond