Deel dit artikel
-

NTT DOCOMO koopt Europees e-commercebedrijfje

De internationale Japanse telecompartij NTT DOCOMO begeeft zich in Europa op nieuw terrein met de overname van een Oostenrijks e-commercebedrijf.

Begin deze week maakten de Japanners de intentie tot overname van fine trading bekend, zonder financiële details over de transactie te geven.

Duidelijk is dat NTT DOCOMO hiermee een nieuwe markt willen aanboren. De contouren van die plannen werden vorig jaar al duidelijk toen de mobiele marketingspecialist Buongiorno kocht voor driehonderd miljoen dollar. De diensten van beide bedrijven richten zich op de eindconsument.

Fine Trade biedt e-commerce- en betaaldiensten en is in Europa een betrekkelijk kleine partij.

NTT DOCOMO was in Nederland even een bekende naam toen KPN met de Japanners hun mobiele internetsysteem i-mode op de markt bracht. KPN gebruikte de portaltechnologie uit het Verre Oosten om op laagdrempelige manier mobiele internetdiensten aan de consument te slijten.

Het telecombedrijf lijkt, net als landgenoot Rakuten, voorzichtig te bouwen aan zijn lokale, Europese bedrijvennetwerk. Er worden gericht specialistische online ondernemingen gekocht.

Site: Dick Thomas Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond