Deel dit artikel
-

Prime Ventures investeert in Duitse spelletjesverspreider

Het Nederlandse investeringsbedrijf Prime Ventures neemt voor tien miljoen euro een belang in Applift uit Duitsland. Prime gaat meer in het buitenland werken.

De eerste investering van de pot met honderd miljoen euro (wat 250 miljoen moet worden) is een feit. Prime Ventures neemt een belang in een bedrijf dat is gespecialiseerd in het verspreiden van mobiele spelletjes (Android, iOS) richting de consument.

Afgelopen maand bereikte het distributieplatform, een soort modern reclamenetwerk, een miljoen consumenten op hun mobiele telefoon.

Applift heeft het contacten met tachtig spellenmakers en meer dan vijfhonderd mediabedrijven, waarbij het zelf een bemiddelende rol speelt. De techniek van de Duitsers, die deel uitmaken van de Hitfox Group, zorgt ervoor dat een spelmaker gericht reclameruimte kan inkopen op de media van aangesloten uitgevers. Daarvoor betaalt het een x-bedrag, dat effectief kan oplopen tot 75 euro per duizend effectief bereikte mensen (eCPM).

Tot de partners behoren onder meer King, Wooga, Kabam, RTL en Closer.

Het nieuw aangetrokken geld wordt gebruikt om meer buitenlandse kantoren te openen. De onderneming, die werkt vanuit Berlijn, heeft reeds verkoopfilialen in Parijs, Seoul en San Francisco.

Voor Prime Ventures is dit niet de eerste puur buitenlandse investering. Wel richt de durfkapitalist zich met Prime Ventures IV niet meer specifiek op Nederland, maar overwegend op Europa als geheel.

Foto: U.S. Navy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond