Deel dit artikel
-

Rocket Internet trekt stekker uit Bonativo

Rocket Internet stopt met Bonativo, het bedrijf dat de consument via internet moest verbinden met lokale voedselproducenten.

Anderhalf jaar na de oprichting trekt Rocket Internet de stekker uit foodstartup Bonativo. Daarmee stoppen ook de activiteiten in Amsterdam. De onderneming van Christian Eggert weet kennelijk de KPI’s van zijn veeleisende investeerder niet te halen.

Per 7 juni, morgen, stopt het bedrijf er volgens Gründerszene mee. De makers van regionale voedselboxen zijn een potentieel goed gefinancierde concurrent met een lange adem kwijt.

Vorig jaar september ging Londen al dicht. Amsterdam was toen net een half jaar open. Daarnaast onderhield Eggert enkel operaties in Berlijn.

Nederlandse klanten zouden naar HelloFresh kunnen worden doorverwezen, het succesvolle zusterbedrijf. Daar steeg de omzet in het eerste kwartaal van 2016 met 211 procent naar 141 miljoen euro.

Foto: Michael (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jelle Rood

Er zijn nog veel meer leuke lokale initiatieven, neem frank&fresh en Pick Up Market. De laatste is actief binnen de ring van Amsterdam en levert lokale boodschappen thuis.

Tom Weber

Ik blijf het vreemd vinden dat een bedrijf met een operationeel verlies van € 27.3 miljoen “succesvol” wordt genoemd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond