Deel dit artikel
-

Vraag naar Chromebooks blijft stijgen

Er is een sterke vraag naar Chromebooks, laptops met systeemsoftware van Google. Gartner verwacht dat er dit jaar 8 miljoen van verkocht worden, 18 procent meer dan vorig jaar.

De belangrijkste afnemers komen uit de educatieve hoek. Zakelijke gebruikers zien minder in Chromebooks, omdat applicaties een permanente internetverbinding vereisen.

In Europa is de belangstelling minder groot dan in de VS.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arie vd Giesen

Ik gebruik een Chromebook nu 2 jaar. Het is een geweldig snel en goed apparaat. Nooit storing of virussen of andere ellende. Je hebt inderdaad wel altijd een draadloze (wifi) internet verbinding nodig. Wel kun je dit always on oplossen met een wifi hotspot (tethering) via je smartphone.
Dus ook op vakantie gaat hij altijd mee. met iets meer dan 1 KG lekker licht.
Zeker met een accuduur van 10 uur ga ik nooit meer over op een andere (windows) laptop. De SSD disk en geen ventilator maken het apparaat bovendien geluidsloos.
Het zou voor veel bedrijven heel veel geld besparen, zeker nu er steeds meer in de cloud wordt gewerkt.

Antoine

Ik ben ook al 5 jaar een hechte gebruiker, ik moet zeggen als ik eens nood gedwongen bij een klant achter een windows machine zit dan krijg ik al buikpijn, langzaam updates die dan weer draaien virussen. Het is even wennen de overstap en voor sommige dingen moet je een alternatief vinden in de cloud maar ik wil ook nooit meer terug, de gedachte dat alles veilig in de cloud zit en als mijn Machine stuk is ik simple een andere chromebook pak en binnen 2 min weer aan het werk ben.
Op mijn Kantoor hebben we alleen maar chromebooks en chromeboxen en ook daar wil niemand meer terug naar windows. @ Arie dit hoor je vaak van Windows gebruikers je moet internet hebben, maar wat is windows tegenwoordig zonder een internet verbinding ? De apps die je zonder internet kunt gebruiken zijn ook aan het uitsterven, zelfs office gaat mank lopen als het niet ergens mee kan syncen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond