Deel dit artikel
-

Nieuwe games moeten omzet Zynga weer boost geven

Zynga wil dit jaar tien nieuwe games uitbrengen, waaronder diverse casinogames. Die moeten weer wat geld in het laatje brengen, want het Californische bedrijf zag zijn omzet in het vierde kwartaal sterk dalen.

Zynga boekte in het vierde kwartaal fors minder omzet vergeleken met vorig jaar, en ook vergeleken met het laatste kwartaal. Die ging van 192 miljoen dollar in 2014 naar 185 miljoen in 2015. In laatste kwartaal werd 46.869 dollar verlies geleden, ongeveer evenveel als vorig jaar. De resultaten waren overigens beter dan verwacht.

Zynga is ’s werelds grootste producent van social games met titels als CityVille, FarmVille, FrontierVille, Words With Friends, Mafia Wars, Zynga Poker, Cafe World, en Treasure Isle.

Farmville zorgt nog steeds voor bijna een kwart van de (game)omzet, Zynga Poker eindigt met 19 procent op de tweede plaats.

Zynga zag het aantal mobiele gebruikers met 1 procent afnemen, en in het vierde kwartaal met 5 procent wegens gebrek aan nieuwe titels. Het aantal dagelijkse gebruikers nam met 24 procent af tot 24 miljoen in het vierde kwartaal.

Capture

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond