Industry Wire

Geplaatst door Startselect

Nederlandse start-up antwoord op grijze markt digitale games

Eindhoven, 9 februari 2016 – Startselect lanceert vandaag als Nederlandse start-up binnen de Europese, digitale games markt. Het dochtermerk van Online PrePaid Services start met een basis database van 1 miljoen gamende klanten en gaat met een productportfolio van 3650 games concurrenten als Amazon Duitsland (3530 games) en Bol.com (1172 games) voorbij.

De oprichter van Online PrePaid Services, Max Gudden, begon in 2009 in zijn eentje met het inkopen, krassen, inscannen en online doorverkopen van verschillende tegoedkaarten zoals iTunes en Xbox. Binnen enkele jaren groeide het bedrijf uit tot een Europese onderneming met 45 werknemers. De jaarlijkse toename in omzet zorgde ervoor dat Online PrePaid Services in 2015 met een omzetgroei van 665% zich in de EMEA lijst van de Deloitte fast500 op de 142ste plaats bevond. Nu lanceert het bedrijf uit Eindhoven haar nieuwe start-up; het Europese platform Startselect, exclusief voor gamers.

Startselect biedt een sterk alternatief voor de grijze games markt. Deze markt schaadt de industrie door praktijken als het onderhouden van online marktplaatsen waar illegale game codes worden verhandeld. Gudden wilt dit anders zien.

“De grijze markt zorgt voor problemen bij alle spelers in de gamesindustrie; de ontwikkelaars lopen een deel beloning voor hun harde werk mis, gamers weten niet waar ze betrouwbaar online kunnen shoppen en ontvangen vaak niet werkende game codes, waardoor uitgevers een slechte reputatie krijgen. Het is een groot probleem. Doordat we een van de weinige 100% geautoriseerde digitale retailers zijn en gelijk een hoog volume kunnen draaien, verwachten we een groot verschil te maken en een positief signaal naar gamers af te geven.”

Startselect volgt hiermee de trend in de gamesindustrie, waarbij een duidelijke overgang te zien is van retail naar digitaal. Zo bestaat de omzet van de grootste publishers volgens jaarverslagen al voor meer dan 50% uit digitaal.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht