Industry Wire

Internetbureau Synetic ontwikkelt innovatief online hulpprogramma Fiom

Uitgeest, 23 oktober 2014 – Op 30 oktober lanceert Fiom het online hulpprogramma Zwanger, wat nu?. Een innovatief online hulpprogramma met als doel de hulp aan ongewenst zwangere vrouwen toegankelijker en laagdrempeliger te maken. Het online hulpprogramma is een belangrijk onderdeel van de gehele Fiom website, die onlangs in zijn totaliteit is vernieuwd en ontwikkeld door Drupal internetbureau Synetic uit Uitgeest. ‘Zwanger, wat nu?’ wordt door Linda Voortman, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en Rineke van Kessel, directeur van Fiom, officieel gelanceerd tijdens een werkconferentie over ongewenste zwangerschap.

Online hulp ‘Zwanger, wat nu?’
Het nieuwe online hulpprogramma Zwanger, wat nu? helpt ongewenst zwangere vrouwen bij het nemen van een besluit over het al dan niet uitdragen van de zwangerschap. Het programma – dat is opgebouwd volgens het “stepped care” principe – laat bijvoorbeeld zien wat de mogelijkheden zijn als je ongewenst zwanger bent. Ook biedt Zwanger wat nu? vragen en oefeningen die helpen in het keuzeproces. Op die manier krijgen zwangeren hulp bij het ordenen van gevoelens en gedachten, het verhelderen van motieven, en het in kaart brengen van de consequenties van de verschillende keuzemogelijkheden. Daarnaast is er de mogelijkheid om vanuit de persoonlijke (online) omgeving begeleiding te krijgen van een gespecialiseerde hulpverlener.

Mobile First, Responsive Design & Stepped Care
Drupal internetbureau Synetic is door Fiom gevraagd mee te denken over zowel de strategie, de techniek als het design van de nieuwe website. Naast het feit dat de website en online hulpapplicatie volgens de “stepped care” methode zijn opgebouwd, is het platform volledig responsive. Uit de statistieken van de oude website kwam naar voren dat de Fiom website bovenmatig veel bezocht wordt vanaf mobiele devices. Reden voor Synetic om binnen het concept & design-proces een “mobile first” strategie te hanteren en de nieuwe website volledig responsive neer te zetten. De online hulpapplicatie is daarmee ook functioneel en toegankelijk vanaf een mobiele telefoon. Het Fiom platform is ontwikkeld binnen het Open Source CMS Drupal.

Behoefte aan hulp
Directeur van Fiom, Rineke van Kessel, geeft aan: “Een op de vijf vrouwen in Nederland raakt een keer onbedoeld zwanger in haar leven.Uit onderzoek van NIVEL en Rutgers WPF blijkt dat 23% van deze vrouwen onzeker is over haar keuze en behoefte heeft aan ondersteuning.Dit is begrijpelijk, want deze vrouwen komen voor een onomkeerbare keuze te staan. Wij vinden het belangrijk dat deze vrouwen goed geholpen worden om een weloverwogen keuze te maken. Daarom hebben we Zwanger, wat nu? ontwikkeld. We willen de hulp aan ongewenst zwangere vrouwen toegankelijker en laagdrempeliger maken. Het is vooral bedoeld voor die meisjes en vrouwen die niet over hun ongewenste zwangerschap durven te praten. Doordat je er anoniem gebruik van kunt maken, hopen wij ook de vrouwen te bereiken die er met niemand over durven te praten.”

Over full service bureau Synetic
Synetic is hét full service internetbureau met een focus op Drupal. Op het kantoor van Synetic, dat gevestigd is in Uitgeest, werken dagelijks ruim twintig medewerkers aan diverse uiteenlopende projecten van verschillende opdrachtgevers. Synetic is toonaangevend in haar technisch maatwerk, maar blinkt ook uit in zaken als strategie en design. Drupal internetbureau Synetic bestaat dit jaar 10 jaar en mag zich inmiddels tot de top van de Nederlandse Drupal internetbureaus rekenen.

Over Fiom
Fiom is de specialist op gebied van ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen.
Fiom biedt informatie en hulp bij vraagstukken omtrent ongewenste zwangerschap, zoals keuzevragen, afstand doen van je kind en verwerking van een abortus. Daarnaast helpt Fiom mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland en beheert ze de unieke KID-DNA-databank die een match bij anoniem donorschap mogelijk maakt. Aan professionals biedt Fiom een online kenniscollectie, trainingen en advies. Uitgangspunt in al het werk van Fiom is de keuzevrijheid van ongewenst zwangere vrouwen en het recht op afstammingsgegevens.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht