Industry Wire

Geplaatst door Qlik

Ondanks superfoods en sixpacktrend Nederlander allesbehalve sportief

Schiphol, 25 september 2015 – De wereld is in rep en roer als het gaat om gezondheid en beweging, maar de huidige sixpacktrend staat niet in lijn met de daadwerkelijke cijfers van bewegend Nederland. Bijna de helft van de Nederlanders sport zelden (41%). Dit toont de ‘How European Are You’ applicatie van Qlik® (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics. De app legt alle overeenkomsten en verschillen tussen Europeanen bloot op het gebied van vrijetijdsbesteding. Als het gaat om sporten komt Nederland er slecht vanaf. Een percentage van 29 procent geeft aan nooit te sporten. Toch blijkt dit geen invloed te hebben op de gemiddelde gezondheid van Nederland. De levensverwachting in Nederland ligt namelijk drie jaar hoger dan in Denemarken waar de meest fanatieke sporters zich bevinden. Vrijetijdsbesteding binnen de EU is de laatste fase van de interactieve applicatie van Qlik, waarin in kaart is gebracht hoe Europeanen leven, werken en hun vrije tijd indelen.

Door verschillende gegevens met elkaar te combineren vanuit eerdere fases kan worden geanalyseerd of er een verband is tussen de eetgewoontes en de mate waarin Europeanen sporten, maar ook of financiën van invloed zijn op het sportgedrag. Zo blijkt dat een lidmaatschap bij de sportschool in Denemarken de helft goedkoper is dan in Groot-Brittannië, waar slechts 36 procent minimaal één keer in de week sport ten opzichte van 68 procent in Denemarken. Denen sporten dan wel het meest, maar groentes eten zij maar weinig. Opvallend is dat Bulgarije één van de landen is waar de meeste groente wordt gegeten, maar met een percentage van 78 procent wel het land is met de minste sporters binnen de EU.

Sabine Palinckx, country manager Benelux bij Qlik: “We hebben de ‘How European Are You’ applicatie ontworpen, omdat we graag wilden ontdekken wat we gemeen hebben als Europeanen, maar ook wat onze onderlinge verschillen zijn. Bovendien willen we laten zien hoe eenvoudig het is om beschikbare data te verzamelen en te analyseren, om zo tot nieuwe inzichten te komen. De intuïtieve app geeft iedereen de mogelijkheid om zelf op ontdekkingsreis te gaan om nieuwe verbanden met elkaar te leggen en gegevens te specifiëren. Kortom: het verhaal van de Europeaan achter de data te ontdekken.”

Hoe Europees ben jij?
Qlik heeft naast de applicatie ook een benchmarktool ontwikkelt waarin iedereen zichzelf kan benchmarken en kan zien welk land het beste aansluit op zijn of haar leef, werk en vrije tijd gewoontes: http://howeuropeanareyou.eu/nl/102-2/.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht