Deel dit artikel
-

‘Woonwebshops laten omzet uit zoekmachines liggen’

Woonwebshops laten nog altijd veel kansen liggen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (SEO), zo blijkt uit onderzoek in de interieurbranche door e-commercebureau ISM eCompany. Op slechts vier van de elf onderzoekscriteria scoorden woonwebshops een magere voldoende. In de ranglijst scoorden Eijerkamp en Flinders nog het beste, met beide een gemiddelde van 7,2.

Dat de interieurbranche achterblijft op het gebied van e-commerce is opvallend, want uit onderzoek van Thuiswinkel blijkt dat 11 procent van de Nederlanders in het eerste halfjaar van 2015 één of meerdere aankopen deed in het woon- en tuinsegment.

De woonwebshops scoorden het slechtst op het onderdeel ‘rich snippets’. Het gebruik van rich snippets kan de doorklikratio verbeteren en heeft daardoor indirect ook invloed op de SEO. Met rich snippets kan Google zoekresultaten verrijken met bijvoorbeeld review-sterren. Slechts vier woonwebshops scoorden op dit onderdeel een voldoende.

Ook het onderdeel ‘filtersysteem’ scoorde een 1,4. Filterpagina’s kunnen zoekers een relevante landingspagina bieden voor een specifieke zoekopdracht, zoals ‘houten wandkast’ of nog specifieker ‘houten wandkast gelakt’. Alleen Woonboulevard Poortvliet, Roobol en Eijerkamp behaalden een voldoende voor dit onderdeel.

Woonwebshops scoorden het beste op het onderdeel mobielvriendelijkheid, met een gemiddelde score van 6,6.

Deel dit bericht

4 Reacties

Sjoerd

Gaan wij nu echt iedere paar weken een onderzoekje van ISM?

Ook wel een raar vergelijk: ‘Woonwebshops laten nog altijd veel kansen liggen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (SEO)’ wat heeft het te maken met de opmerking 1 regel later ‘de interieurbranche achterblijft op het gebied van e-commerce is opvallend’. Achterblijven/te weinig aandacht geven aan SEO staat echt los van achterblijven op ecommerce gebied.

A

Quote uit het onderzoek:
De lage score komt vooral door onjuiste meta titles en paginatitels (H1) die geen zoekwoorden bevatten als “nieuwe collectie” of “sale”. Het is een gemiste kans om op deze termen niet goed vindbaar te zijn.

Job

@sjoerd: SEO is een integraal onderdeel van ecommerce. Het is idd niet zo dat je geen e-commerce succes kan hebben als je matige SEO doet. Echter, wel dat je niet optimaal kan presteren. Ik vermoed dat “achterblijven” hier vooral als “niet optimaal presteren” gelezen moet worden.

Niels

In die branche wordt 80% van de omzet gedraaid via prijsvergelijkers, dus logisch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond