-

Digitale coupon wordt tweet

Digitale coupons blijken nog altijd zeer effectief te zijn als klantenbinder en het is misschien wel het geheime wapen dat iedere e-mail marketeer zou moeten kennen. Met de nieuwste trend dient serieus rekening te worden gehouden: de coupon als tweet.

Vorig jaar gebruikte 96 procent van consumenten in een Amerikaans onderzoek van Inmar een coupon: digitaal of nog gewoon als zegeltje. Amerikanen hebben in 2013 1,27 miljard coupons uitgeprint. Daarvan werden er 145 miljoen verzilverd. Amerikaanse retailers gaven dat jaar al 1 miljard e-coupons weg, waarvan er 66 miljoen werden ingewisseld. De helft van die coupons heeft betrekking op voeding of drank, maar ook kleding en beauty zijn geliefde onderwerpen.

Nog wat cijfers, dit keer van Nielsen: 87 procent van de Amerikanen gebruiken smartphones en tablets om te winkelen en de helft van hen heeft wel eens mobiele coupons gebruikt. Dit jaar wordt er 47,1 miljard ingewisseld.

De groei gaat nog stevig door en het gaat steeds meer richting digitaal: 42 procent van de consumenten willen hun coupons het liefst in elektronische vorm. De meeste coupons worden verzonden via e-mail, vaak met behulp van QR code. Sterker nog: de meeste digitale coupons zijn QR codes.

E-coupons blijken goed voor winkel- en onlineverkopen, dus hoe kun je coupons maximaal inzetten?

1. Stuur bijvoorbeeld een coupon mee met de eerste zending van een product. Met een korting voor een tweede bestelling.
2. Vraag in ruil voor een kortingscoupon een bespreking van een product.
3. Bied een coupon aan klanten aan vrienden of familie geven.
4. Bied een coupon die je kunt uitprinten, zodat je hem ook nog in de winkel kunt inwisselen.

Maar ook sociale media worden een belangrijk kanaal voor coupons. Onlangs werd Twitter Offers gelanceerd:de tweet als coupon. Nu nog een experiment, maar met enorme potentie. Door eerder aangekochte technologie van CardSpring kan een koppeling worden gemaakt met de credit card. Bij een aankoop kan dan een korting worden gegeven.

Retail-and-Discounts-Building-Business-Sales

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond