-

Vijf vormen van B2B-videomarketing

Video wordt eigenlijk nog maar weinig toegepast door B2B marketeers. Dat is verrassend, want er wordt wel degelijk waarde aan gehecht. Video kan immers worden ingezet voor marketing rond merken, klantenwerving en online engagement.

Gebrek aan budget, mensen of creativiteit is vaak een reden om niet te investeren in video. Een gemiste kans, want bedrijfsvideo’s verhogen juist de zichtbaarheid in de zoekresultaten. Vooropgesteld dat je hem in elk geval op YouTube plaatst. Steve Armenti, Senior Content Strategist bij Skyword, noemt vijf formaten die B2B marketeers zouden moeten overwegen.

1. Product demo’s
Goede productvideo’s die de belangrijkste kenmerken van een product benadrukken, besparen tijd, zeker voor klanten die liever geen opdringerige verkopers aan de telefoon willen. Zorg er dan wel voor dat diverse aspecten van het product aan bod komen en diverse video’s voor verschillende stadia van de klantreis (customer journey) beschikbaar zijn.

2. Influencer video’s
Video’s waarin experts in een bepaald vakgebied – mensen met veel volgers op sociale media – praten over trends of best practices. Dit hoeven niet per definitie video’s te zijn waarin bepaalde producten of diensten aan bod komen, maar wel aspecten die je bedrijf raken. Het is aan te raden om deze video’s te koppelen aan andere informatiebronnen, zoals white papers.

3. Congres presentaties, panels of keynotes
Keynotes, panels en interviews zijn ook een belangrijke bron van informatie, vooropgesteld dat die in hapklare brokken worden klaargezet. Een keynote van een uur zal niet snel bekeken worden. Klanten die geïnteresseerd in de laatste technologie of bepaalde trends, kunnen zo op het spoor van je bedrijf of dienst worden gebracht.

4. Klantverhalen
Onmisbaar in het online videorepertoire: klanten die enthousiast vertellen over je product of dienst. Dergelijke video’s worden ook vaker gedeeld, omdat het minder gauw wordt ervaren als promotie.

5. Fabrieksrondleiding
Toegegeven: niet elk bedrijf heeft een eigen fabriek of productiefaciliteit. Maar een blik achter de schermen kan toch verhelderend werken. Maar benadruk dan wel wat je anders doet, want van dit soort video’s gaan er al gauw dertien in een dozijn. Rusteloze beelden met een snel muziekje eronder gaan niet imponeren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Glenn

In het lijstje ontbreken nog PVM’s, Personalised Video Messages. De technologie waarbij database gegevens worden geintegreerd in een filmpje waarbij de bestemmeling wordt aangesproken.
Deze filmpjes worden vandaag onder andere gebruikt voor het uit de doeken doen van de opbouw van je levensverzekering, het aanpassen van je maandelijks energiegebruik,….
Verscheidene voorbeelden zijn te raadplegen op http://www.rednun.nl, de pionier op het vlak van PVM’s in Nederland.

Userflow

Video is een goede manier om online een bedrijf/product Lean and Mean te presenteren. Er zijn nog meer mogelijkheden die hierboven nog niet genoemd worden en dat zijn de “Willitblend” produkt video’s en de Virals, zoals Walk on water (Liquid Mountaineering) van HI-tec, sluikreclame op zijn best. http://www.youtube.com/watch?v=Oe3St1GgoHQ

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond