Pieter Paul van Oerle
 • Pieter Paul van Oerle

 • 169 artikelen
 • 5.634.133 views
 • 105 reacties

Pieter Paul van Oerle

Werkt bij
Accenture Digital
Functie
Digital Strategy
Twitter
@ppvanoerle
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/pieterpaul

Pieter Paul is betrokken bij omvangrijke digitale innovatie-projecten bij klanten van Accenture. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de Accenture Innovation Awards – het grootste innovatieprogramma van Nederland. Pieter Paul zit ook in het bestuur van de 1%CLUB: hét ‘crowd giving-platform’ van Nederland.

Artikelen van Pieter Paul van Oerle

 • 19 september 2017 15:00

Ninja Card: fantasieën tot leven wekken zónder VR-bril

In de toekomst kijken én aanpassen wat je ziet. Met Ninja Card kan het, maar dan zonder alle poespas van een VR-bril. “Op elk gewenst moment en ter plekke maak je met je smartphone en een Ninja Card je ideeën concreet”, zegt Tsuwann Elburg, oprichter van creatief 3D-bureau Ninja Wall. Het biedt niet alleen kansen voor planologen en architecten, maar ook voor marketeers.

Fited
 • 12 september 2017 15:00

Fited: vechten tegen scoliose met 3D-technologie

“Net als gips moeten braces en ortheses als gegoten zitten”, zegt Akanksha Vyas, oprichter van Fited. Samen met Erdem Ay staat zij aan het roer van de tech startup Fited, dat met foto’s en 3D-printing een geheel nieuw licht werpt op een werkproces dat in honderd jaar nauwelijks veranderd is. Ik sprak Akanksha over de e-health-oplossing van Fited, die helpt om scoliose de wereld uit te krijgen.

Fred Galstaun
 • 5 september 2017 12:00

Sensiks: stap in een zinnenprikkelende cabine…. en relax

Heimwee naar de vakantie? Alweer tot over je oren in het werk? Met sensory reality-technologie roept Sensiks de ultieme volledige ontspanning op. In de speciale cabine proef, ruik, zie, voel en hoor je wat jou relaxt maakt. “Je reset jezelf door al je zintuigen te prikkelen”, zegt Fred Galstaun, oprichter en chief experience officer van Sensiks.

Accerion
 • 15 augustus 2017 08:25

Accerion: flexibele robots dankzij vingerafdruk van de werkvloer

We kennen allemaal de robotstofzuiger en -grasmaaier, maar werkt deze technologie ook bij autonome robots in bijvoorbeeld magazijnen? “Nee”, zegt Willem-Jan Lamers – oprichter van Accerion. “Deze robots vragen om technologie die betrouwbaarder en nauwkeuriger is, aangezien ze heel precies een pallet of ander object op moeten kunnen pakken.” Hij legt uit hoe hun technologie ’s werelds eerste is in infrastructuur-vrije mobiele robots die op deze manier een bestaande vloer als referentie gebruiken.  

 • 8 augustus 2017 11:00

Meld een Vermoeden: fraude te lijf met handige app

Gemeenten en politie werken intensief samen om fraude tegen te gaan. In de praktijk komen meldingen – zoals illegale prostitutie of leegstand – niet, te laat of bij de verkeerde persoon binnen bij de gemeente. De innovatie Meld een Vermoeden van de Anti-Fraud Company moet dat tegengaan. CEO Viresh Jagesser vertelt hoe het werkt.

 • 2 augustus 2017 08:00

iThrive: ga contraproductiviteit te lijf met slimme app en VR

Gezonde en gelukkige werknemers zijn over het algemeen productiever, maar toch ervaren nog steeds veel mensen stress- en burn-outklachten. “iThrive zet contraproductief gedrag om en verandert gewoontes. Met een slimme app en virtual reality verhogen we de productiviteit op de werkvloer met 400%”, aldus Nadja Muller-den Blijker, oprichter en CEO van iThrive.

Travis the translator
 • 25 juli 2017 11:25

Travis the Translator slecht taalbarrières met een bijzonder apparaat

Een internationale conference call, een trip naar het ziekenhuis in Polen of een interessant gesprek met een local in Spanje. Taalbarrières zijn overal. Lennart van der Ziel is medebedenker van Travis the Translator: een vertaalapparaat dat onbegrip wegneemt en de weg vrijmaakt voor vloeiende internationale gesprekken.

 • 11 juli 2017 10:58

Mantelzorg met minder regelstress dankzij familie-app Fello

Wat is het beste verzorgingstehuis voor oma? Wie kan er bij de dermatologie-afspraak van tante zijn? De tuin van opa moet worden opgeknapt… “In het veranderende zorgsysteem krijgen mantelzorgers steeds meer taken en functies. Het leidt tot een hoop geregel dat ten koste gaat van werkelijke zorg en aandacht”, vindt Fello-mede-oprichter Elien Phernambucq.