Pieter Paul van Oerle
 • Pieter Paul van Oerle

 • 183 artikelen
 • 5.903.766 views
 • 123 reacties

Pieter Paul van Oerle

Werkt bij
Accenture Innovation en TNW
Functie
Innovation Lead
Twitter
@ppvanoerle
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/pieterpaul

Pieter Paul is de Innovation Lead van Accenture en Strategy Director van TNW. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de Accenture Innovation Awards – het grootste innovatie platform van Nederland. Pieter Paul zit ook in het bestuur van de 1%CLUB: hét ‘crowd giving-platform’ van Nederland.

Artikelen van Pieter Paul van Oerle

 • 22 februari 2018 11:30

Brise reinigt de vervuilde lucht waarin je dagelijks uren doorbrengt

“Het is onze missie om iedereen te voorzien van een gezonde hap adem”, zegt Kerwin Chang, een van de drie oprichters van Brise Care. Het handzame apparaat verzamelt een schat aan gegevens over luchtkwaliteit. “Bedenk dat je kunt kiezen wat je eet, maar dat je geen keuze hebt als het gaat om de lucht die je inademt.”

 • 31 januari 2018 10:00

Mapiq: ‘Kantoor is dè ontmoetingsplek van de toekomst’

Zeg maar dag tegen duffe werkplekken, vaststaande vergaderingen en de speurtocht naar collega’s. “Mapiq helpt bedrijven om het kantoor te creëren waar werknemers willen zijn”, zegt Sander Schutte, CEO van Mapiq: “We zijn vorig jaar in klanten en in omzet verdubbeld. Dat is voor dit jaar weer het doel.”

 • 16 januari 2018 10:10

Manus VR: Virtual reality voor het grijpen dankzij handschoenen

“Werken in mixed en virtual reality wordt met ons concept veel echter omdat we met zachte handschoenen werken in plaats van reguliere VR-controllers. Je bestuurt de MR- of VR-wereld letterlijk eigenhandig”, zegt Bob Vlemmix, oprichter en Director Business Development van Manus VR.  

 • 2 januari 2018 11:00

SuperLucid: platform voor heldere presentaties die je bijblijven

“Iedereen is inmiddels bekend met AR en VR”, zegt Miguel Essers, meesterbrein achter SuperLucid. Het concept om producten te presenteren heeft iets futuristisch, door de bijzondere beleving en door de mogelijkheden die het biedt. “Wij gaan met interactiviteit veel verder dan wat de grote designbureaus doen.”

 • 13 december 2017 15:30

Solly Systeem: spelend serieuze skills voor een groene toekomst opdoen

“Met Solly wil ik een groene generatie opleiden: kinderen die begrijpen wat er gebeurt in de wereld en oplossingen voor de toekomst  bedenken ”, zegt Solly Systeem-oprichter Teun van Roessel. Als geestelijk vader van Solly en broertje BYOR – die je in elkaar knutselt met afvalproducten – inspireert hij kinderen op het gebied van energie en milieu.

 • 28 november 2017 11:30

Met eigen satellieten versnelt LPGAN het Internet of Things

Coen Janssen is CFO en één van de vier oprichters van Hiber (voorheen bekend als Magnitude Space), het bedrijf dat de wereld in positieve zin wil veroveren met hun project Low Power Global Area Network (LPGAN). In 2018 gaat de startup van Nederlandse bodem de ruimte in met eigen satellieten. “Wat wij bieden is inzicht: in theorie in alle ‘dingen’ die je aan het IoT kunt hangen.”

leren fietsen met zijwieltjes
 • 22 november 2017 13:00

“Knowingo speelt met het engagement van de gebruiker”

Loren Roosendaal stond in 2012 op het Innovation Awards-podium met virtueel trainingsplatform InterACT. Vorige maand won hij weer een Blauwe Tulp, nu met Knowingo, in de categorie Skills to Succeed. “Knowingo is de enige oplossing die je kan vertellen wat je medewerker vandaag weet en kan toepassen – en hoe lang dat nog zo blijft.”

 • 7 november 2017 11:24

Pabbl: adverteren waar millennials elke dag 150 keer gericht kijken

“Toen we Pabbl begonnen, had ik nog drie andere start-ups. Die heb ik opgedoekt en verkocht”, zegt Bas Gerritsen, oprichter van Pabbl. De eerste privé-investeerder ziet ook toekomst. Hij heeft sinds de start van Pabbl al twee maal een kapitaalinjectie gegeven aan het vernieuwende concept: adverteren op het vergrendelscherm van smartphones.