Pieter Paul van Oerle
 • Pieter Paul van Oerle

 • 175 artikelen
 • 5.739.700 views
 • 113 reacties

Pieter Paul van Oerle

Werkt bij
Accenture Digital
Functie
Digital Strategy
Twitter
@ppvanoerle
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/pieterpaul

Pieter Paul is betrokken bij omvangrijke digitale innovatie-projecten bij klanten van Accenture. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de Accenture Innovation Awards – het grootste innovatieprogramma van Nederland. Pieter Paul zit ook in het bestuur van de 1%CLUB: hét ‘crowd giving-platform’ van Nederland.

Artikelen van Pieter Paul van Oerle

leren fietsen met zijwieltjes
 • 22 november 2017 13:00

“Knowingo speelt met het engagement van de gebruiker”

Loren Roosendaal stond in 2012 op het Innovation Awards-podium met virtueel trainingsplatform InterACT. Vorige maand won hij weer een Blauwe Tulp, nu met Knowingo, in de categorie Skills to Succeed. “Knowingo is de enige oplossing die je kan vertellen wat je medewerker vandaag weet en kan toepassen – en hoe lang dat nog zo blijft.”

 • 7 november 2017 11:24

Pabbl: adverteren waar millennials elke dag 150 keer gericht kijken

“Toen we Pabbl begonnen, had ik nog drie andere start-ups. Die heb ik opgedoekt en verkocht”, zegt Bas Gerritsen, oprichter van Pabbl. De eerste privé-investeerder ziet ook toekomst. Hij heeft sinds de start van Pabbl al twee maal een kapitaalinjectie gegeven aan het vernieuwende concept: adverteren op het vergrendelscherm van smartphones.

 • 25 oktober 2017 10:00

Somnox: naar bed met een robot die je slaap verbetert

Ze zijn veelvuldig in het nieuws, wonnen onlangs in Zweden de Robotdalen Innovation Award 2017 en kijken uit naar de lancering van hun slaaprobot op Kickstarter over drie weken. “Na tweeënhalf jaar van ontwikkelen en testen gaan we nu meer de marketingkant op”, zegt Julian Jagtenberg (22), een van de vier bedenkers van Somnox.

sleutels hotel
 • 11 oktober 2017 13:00

Met 4Suites wordt elke seconde van de dag ergens een deur geopend

“Niet in de rij bij de receptie, eenvoudig roomservice bestellen, direct betalen en informatie over de omgeving van je hotel opzoeken. Het kan allemaal met onze app”, zegt Lennart de Haan, oprichter van 4Suites. Zijn startup verhoogt het gevoel van welkom zijn bij gasten en biedt meer gemak en veiligheid.

 • 3 oktober 2017 17:03

POM: al vijftienduizend gebruikers ervaren hoe leuk betalen kan zijn

“Wat is er vervelender dan betalen? Er voor moeten gaan zitten omdat je het overzicht kwijt bent.” Aan het woord is Anthony de Bruyn, marketingmanager van Peace of Mind, ofwel POM. Op de Nederlandse markt introduceert de Vlaamse startup binnenkort een gemakkelijke app waarin al je facturen verwerkt worden.

 • 19 september 2017 15:00

Ninja Card: fantasieën tot leven wekken zónder VR-bril

In de toekomst kijken én aanpassen wat je ziet. Met Ninja Card kan het, maar dan zonder alle poespas van een VR-bril. “Op elk gewenst moment en ter plekke maak je met je smartphone en een Ninja Card je ideeën concreet”, zegt Tsuwann Elburg, oprichter van creatief 3D-bureau Ninja Wall. Het biedt niet alleen kansen voor planologen en architecten, maar ook voor marketeers.

Fited
 • 12 september 2017 15:00

Fited: vechten tegen scoliose met 3D-technologie

“Net als gips moeten braces en ortheses als gegoten zitten”, zegt Akanksha Vyas, oprichter van Fited. Samen met Erdem Ay staat zij aan het roer van de tech startup Fited, dat met foto’s en 3D-printing een geheel nieuw licht werpt op een werkproces dat in honderd jaar nauwelijks veranderd is. Ik sprak Akanksha over de e-health-oplossing van Fited, die helpt om scoliose de wereld uit te krijgen.

Fred Galstaun
 • 5 september 2017 12:00

Sensiks: stap in een zinnenprikkelende cabine…. en relax

Heimwee naar de vakantie? Alweer tot over je oren in het werk? Met sensory reality-technologie roept Sensiks de ultieme volledige ontspanning op. In de speciale cabine proef, ruik, zie, voel en hoor je wat jou relaxt maakt. “Je reset jezelf door al je zintuigen te prikkelen”, zegt Fred Galstaun, oprichter en chief experience officer van Sensiks.