Pieter Paul van Oerle
 • Pieter Paul van Oerle

 • 189 artikelen
 • 6.006.726 views
 • 123 reacties

Pieter Paul van Oerle

Werkt bij
Accenture Innovation en TNW
Functie
Innovation Lead
Twitter
@ppvanoerle
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/pieterpaul

Pieter Paul is de Innovation Lead van Accenture en Strategy Director van TNW. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de Accenture Innovation Awards – het grootste innovatie platform van Nederland. Pieter Paul zit ook in het bestuur van de 1%CLUB: hét ‘crowd giving-platform’ van Nederland.

Artikelen van Pieter Paul van Oerle

 • 19 april 2018 15:00

Solarus: zonnecollectoren met de hoogste opbrengst ooit gemeten

Onder het motto the new power to fuel our future werkt Solarus aan een nieuwe generatie zonnecollectoren die de wereld moet veroveren. “De zonne-energie van de toekomst komt uit Venlo.”Jacko D’Agnolo is COO bij het innovatieve bedrijf op het gebied van duurzame energie.

 • 11 april 2018 10:00

5miles: je dagelijkse portie Excel in vijf minuten

Werk sneller. Maak betere analyses. Innoveer meer. Wees succesvol. Het zijn de beloften van 5miles, dat al zo’n vijfduizend professionals op een praktische, interactieve en vooral efficiënte manier precies díe kennis van Excel en PowerPoint bijbrengt die ze nodig hebben. “Bij ons kies je wat je leert, en wanneer je het leert”, zegt Chris van Voorden, die samen met Sjoerd Boonstra 5miles bedacht.

 • 28 maart 2018 11:30

Bunq werkt met Apple Pay en breidt uit naar Zuid-Europa

“Samen met de klant bouwen we aan een droom. Bunq is een heel frisse wind in een traditionele sector”, zegt Ali Niknam, oprichter van Nederlands kleurrijkste bank. “Vaak blijven mensen bij dezelfde bank, overstappen gaat veel minder gemakkelijk dan de ene zorgverzekeraar of energieaanbieder inruilen voor de andere.”

 • 8 maart 2018 15:30

The Goodshipping Program: jonge vrouwen verduurzamen de containerscheepvaart

“Astrid en ik zijn uitzonderingen in de sector. We zijn jong, vrouw en hebben een vernieuwend idee”, vertelt Isabel Welten enthousiast. Samen met Astrid Sonneveld heeft ze een programma opgezet om zeecontainervervoer te verduurzamen. “Zeecontainerschepen veroorzaken een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot, naar verwachting 17 procent in 2050.” Het Goodshipping Program won al de Accenture […]

 • 28 februari 2018 16:00

‘ChopShop neemt je het snuffelwerk uit handen’

Bas Hagendijk-Heijns bedacht vanuit zijn onderneming ITeaal de brug tussen offline- en online- winkels: ChopShop. In drie maanden tijd ontwikkelde hij het prototype: een virtuele assistent die in een mum van tijd de juiste aankoop van A tot Z regelt. Zonder dat je eindeloos hoeft te browsen om vervolgens een langdradig bestelproces in te gaan. “Ik hoop vooral dat slimme speakers zoals de Google Assistant en Amazon Alexa binnen afzienbare tijd Nederlands gaan spreken.”

 • 22 februari 2018 11:30

Brise reinigt de vervuilde lucht waarin je dagelijks uren doorbrengt

“Het is onze missie om iedereen te voorzien van een gezonde hap adem”, zegt Kerwin Chang, een van de drie oprichters van Brise Care. Het handzame apparaat verzamelt een schat aan gegevens over luchtkwaliteit. “Bedenk dat je kunt kiezen wat je eet, maar dat je geen keuze hebt als het gaat om de lucht die je inademt.”

 • 31 januari 2018 10:00

Mapiq: ‘Kantoor is dè ontmoetingsplek van de toekomst’

Zeg maar dag tegen duffe werkplekken, vaststaande vergaderingen en de speurtocht naar collega’s. “Mapiq helpt bedrijven om het kantoor te creëren waar werknemers willen zijn”, zegt Sander Schutte, CEO van Mapiq: “We zijn vorig jaar in klanten en in omzet verdubbeld. Dat is voor dit jaar weer het doel.”

 • 16 januari 2018 10:10

Manus VR: Virtual reality voor het grijpen dankzij handschoenen

“Werken in mixed en virtual reality wordt met ons concept veel echter omdat we met zachte handschoenen werken in plaats van reguliere VR-controllers. Je bestuurt de MR- of VR-wereld letterlijk eigenhandig”, zegt Bob Vlemmix, oprichter en Director Business Development van Manus VR.