-

‘Achteraf betalen groeit, opmaat naar online lenen voor product’

De markt voor online achteraf betalen groeit en zal dit nog wel even blijven doen. Die verwachting heeft Michiel van Werkhoven van MultiSafepay. Op E-commerce Live! vertelt hij in lijn daarmee een volgende ontwikkeling te zien: webwinkels zullen leningen gaan aanbieden voor de aanschaf van duurdere producten.

Het aantal betaalbedrijven dat achteraf afrekenen faciliteert is de afgelopen jaren toegenomen, net als de populariteit ervan. Afterpay, Klarna en ook MultiSafepay’s eigen Betaal na Ontvangst zitten wat betreft gebruikscijfers in de lift. “Er is vanuit de consument dus een duidelijke wens niet direct af te rekenen”, constateert Van Werkhoven. “Het komt waarschijnlijk door de fashion retail. Klanten kopen liever twee maten en sturen dan een artikel terug. Daarnaast geeft het ook een gevoel van zekerheid.”

Mensen koppelen de bestelling eigenlijk los van de betaling, zo legt hij uit. Een volgende stap die  hij van betaalbedrijven en webwinkels verwacht is dat ze leningen gaan aanbieden. Zo heeft MultiSafepay samen met de bank Santander een dienst geïntroduceerd waarmee consumenten een lening kunnen afsluiten voor de aanschaf van duurdere artikelen. “Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine. De klant wordt direct gecheckt op BKR en andere toetsingen, de verkoper heeft dus de zekerheid dat hij wordt betaald.”

Helemaal nieuw is die service niet, maar eerder was het aanbieden van leningen alleen weggelegd voor de grotere spelers. “Ik denk dat nu ook het mkb-plus zo’n betaalmethode omarmt.”

Dit bericht is 20 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond