David Kat (Wasteless): ‘Met dynamische prijzen voedselverspilling tegengaan’
Het is een onderwerp waar mensen het snel over eens zijn: voedselverspilling is zonde. Sterker nog, voedselverspilling is een groot probleem. Zeker met het oog op de toekomst waarbij de wereldbevolking groeit en steeds meer mensen gevoed moeten worden. Op dit moment wordt 20% van de beschikbare landbouwgrond gebruikt om zaken te produceren die weggegooid zullen gaan worden. Wasteless wil daar wat aan doen.
We geven dynamische prijzen om te voorkomen dat supermarkten die 35 of 50 procentstickers moeten plakken. Dat is handmatig werk wat ze zonder enige intelligentie op gevoel doen. Dat kost heel veel geld. Wij denken zeker een half miljard. Bovendien doen ze het niet goed genoeg, waardoor ze zeker 2,5 miljard euro aan eten weggooien. Dat is niet zomaar eten, maar eten wat nog bruikbaar is”, aldus David Kat, verantwoordelijk voor de business development in Europa, bij Top Names.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond