-

“eHealth is niet een kwestie van de knop omzetten”

Medisch directeur Sidna Tulledge-Scheitel van Mayo Clinics heeft belangrijke lessen opgestoken van de invoering van elektronische dienstverlening bij haar zorginstelling in Minnesota. Het kiezen van de juiste IT-partner, het creëren van de juiste cultuur en het verkrijgen van steun uit het management zijn cruciaal.

De Amerikaanse zorginstelling Mayo Clinics biedt sinds ongeveer drie jaar elektronische zorg aan. Dat doet de organisatie vooral om artsen en patiënten goedkoper toegang tot zorgkennis te geven, vertelt Tulledge-Scheitel. Bestaande patiënten kunnen via een login hun dossier inzien en communiceren met het medisch team van Mayo Clinics. Op de website is algemene medische informatie voor iedereen beschikbaar. Ook is er een portal waarmee (huis)artsen patiënten kunnen doorverwijzen naar de kliniek, de verwijzing kunnen volgen en vragen kunnen stellen aan het team van Mayo.

De Amerikaanse hamert op het belang van een goede IT-partner. “Op die manier kun jij je op de inhoud en op de diensten blijven richten.” Ook vertelt ze dat je de juiste cultuur moet creëren voordat je aan elektronische dienstverlening begint. “Het is niet een kwestie van de knop omzetten.” Steun vanuit de bedrijfsleiding is volgens haar daarbij essentieel. Dat bereikte ze door samenvattingen van het overheidsbeleid en eigen onderzoeksresultaten te publiceren.

De komende tijd wil Mayo Clinics zijn patiënten meer interactieve diensten bieden, zoals messaging. Ook hoopt de kliniek zijn elektronische dienstverlening aan meer medisch specialisten aan te bieden.

Bekijk hier het hele interview:

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy

Goed initiatief om klanten hun eigen dossier in te laten zien. eHealth is cominggg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond