-

Florin: betalen als een persoonlijk dagboek

Betalen moet persoonlijker en efficiënter worden. Dat is de missie van de financiële start-up Florin. Oprichter Bas de Vries ging in gesprek met Hans Voorn tijdens eFinancials.

Met de betaalapp Florin kun je betaalverzoekjes en betalingen naar ieder contact uit je adresboek versturen. Je moet een Florinaccount hebben om geld te ontvangen. Betalen kan via een linkje. “Betalingen zijn een manier waarop je laat zien wat echt belangrijk voor je is,” zegt De Vries. “Alles wat je waardevol vindt, daarvoor betaal je. Toen ik door mijn transactieoverzicht scrolde – en dit geldt voor elke bank – zag ik alleen maar het overzicht van alle uitgaven die ik heb gedaan en alles wat er binnen is gekomen. Terwijl mijn Facebook- of Instagram-feed laat zien waarvoor ik heb betaald en wat juist de dingen zijn waar ik waarde uit heb gehaald.”

Florin werd opgericht met het idee om context te geven aan de betaling. “Je maakt niet over naar een IBAN-nummer maar naar personen. Je kunt een beschrijving toevoegen bij de betaling maar ook een emoji of een foto. Je kunt die betalingen ook delen via een link. We willen uiteindelijk naar een wereld toe waarin we je hele leven samenvatten in een betaalecosysteem. Onze ambitie is om betalen zo leuk en efficiënt te maken dat je op het moment dat je Florin erbij pakt en je door je tijdlijn scrolt je eigenlijk door je hele leven scrolt. Dat willen we niet per se doen door allerlei social media aan elkaar te koppelen maar gewoon door meer context toe te voegen aan betalingen.”

De Vries wil dat er beter wordt gekeken naar het leven van de persoon achter de bankrekening. “Er zijn bijvoorbeeld heel veel bedrijven die geld verdienen aan het vorderen van incasso’s. Incassobureaus gaan pas naar een schuldenaar toe als er een schuld is. Florin wil dat voorkomen. Op het moment dat je iemands leven kan begrijpen kan ik me ook voorstellen dat je zegt: betaal deze rekening in twee keer. Het bedrijf heeft het geld eerder en er hoeven geen boetes te worden betaald.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Dit interview werd opgenomen tijdens eFinancials 2016, hét evenement voor het hoger en middenmanagement van banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers, pensioenfondsen en overige financiële instellingen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond