-

OnLane: ‘Verdiepen in videoplatform voorkomt afhankelijkheid’

Elk zichzelf serieus nemend online platform stimuleert bedrijven om videocontent te maken. Worden die daarmee niet té afhankelijk van deze social media? Jonatan de Boer, Managing Director van OnLane, deelde op The Social Conference zijn kijk.

YouTube blijft vernieuwen, Instagram en musical.ly groeien uit tot grote spelers op het vlak van video en ook Facebook zet er vol op in. Zo heeft het ‘Facebook Watch’ gelanceerd – een dienst tussen YouTube en Netflix in – en wordt er nog meer verwacht van live video’s. “Dat komt vooral door het gevoel van urgentie dat ‘live’ bij de kijker creëert. Als ze nu niet kijken, missen ze het. Maak je als bedrijf live video’s dan is er een grote kans dat het goed bekeken wordt.”

Al dat videogeweld dwingt bedrijven te investeren in kwaliteit, zegt De Boer. Op het vlak van de content zelf en de relevantie ervan. “Het is belangrijk te zijn waar je publiek is”, adviseert hij. “Zoek mensen daar op. Gebruik influencers en maak eigen content. Het is bijna een utopie om publiek ergens naartoe te trekken. Dat is een ouderwetse, lineaire gedachte.”

Hoe verdedigen bedrijven zich dan tegen afhankelijkheid? Door te blijven innoveren, zegt De Boer. “Verdiep je in de algoritmes achter de platformen zodat je ook daar relevant kunt zijn. Door op de juiste wijze te ‘teasen’ kun je het publiek vervolgens ook naar een eigen plek trekken. Daarin liggen echt nog mogelijkheden. De NPO doet dit bijvoorbeeld. Door teasers, korte snippets en fragmenten van achter de schermen te delen, worden kijkers geënthousiasmeerd. Willen die meer zien dan kunnen ze bij de NPO zelf terecht.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander

Eerst zegt hij dit: “Het is bijna een utopie om publiek ergens naartoe te trekken. Dat is een ouderwetse, lineaire gedachte.” Om vervolgens te zeggen: ” Door op de juiste wijze te ‘teasen’ kun je het publiek vervolgens ook naar een eigen plek trekken” Dat is toch tegenstrijdig? Het is inderdaad belangrijk te zijn waar je publiek is. Je moet die platformen echter als je marketing kanaal zien en mensen ALTIJD naar je eigen platform trekken. Je wilt de data van je klanten toch voor jezelf houden en monetizen? Doordat je nu makkelijk en goedkoop zelf kunt streamen, moet je dat vooral doen. Het distribueren via kanalen van derden is juist de ouderwetse “lineaire” gedachte. Alleen zijn UPC en Ziggo dan verandert door Vimeo en YouTube. Zij worden rijk met jouw content…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond