-

Wang Long Li (Tinybots): ‘Gelukkiger en autonomer met een robot’

Robotisering kan een oplossing zijn voor het groeiende personeelstekort in de zorg. Wang Long Li levert daar een voorbeeld van met Tessa, een zorgrobot die mensen met dementie kan helpen op een prettige manier langer thuis te wonen.

De robot met de naam Tessa kan je helpen herinneren dat je op tijd moet eten of medicijnen in moet nemen en mensen activeren om voor zichzelf te zorgen. De vorm van de robot valt op: die lijkt op een bloempot. Een bewuste keuze. Wanneer een robot meer op een mens lijkt met armen en benen zijn de verwachtingen anders.

Verbeteren van de zorg

Toen Wang Long Li nog een tiener was, stierf zijn vader. Het deed hem besluiten zijn leven te wijden aan het verbeteren van de zorg. Even overwoog hij nog om arts te worden, maar hij koos uiteindelijk voor techniek. “Ik vind het echt heel leuk om iets te ontwikkelen voor een moeilijke doelgroep, waar je echt impact kunt hebben. Ik vind het mooi dat ik daar mijn steentje in mag bijdragen. Wij hopen dat we de 50 miljoen mensen op de wereld die dementie hebben iets kunnen brengen waardoor ze zelfstandig kunnen blijven leven en wonen.’ De oplossing: Tinybots.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Erwin Blom is mede-oprichter van Fast Moving Targets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond