0
2.4k
Channel: B2B Digital

Digitale innovatie met de remote design sprint, zo pak je het aan

Deze onzekere tijden vragen om digitale innovatie en transformatie. Het is nu belangrijker dan ooit om bestaande processen te vernieuwen, te digitaliseren en te optimaliseren. R&D-afdelingen draaien overuren om bestaande producten of diensten af te stemmen op het ‘Nieuwe Normaal’. Bedrijven zitten met belangrijke vragen, zoals: Welke kant moet mijn organisatie op gaan bewegen om de continuïteit te waarborgen? Hoe kan ik nu innoveren? De uitdaging is om in deze moeilijke tijd juist kansen te zien voor groei. Want hoe je nu omgaat met de crisis, laat zien hoe je er straks uitkomt.

Wereldwijd neemt de digitalisatie rap toe als gevolg van de coronacrisis

Digitale transformatie staat bij veel bedrijven versneld op de agenda, want nu innoveren is cruciaal om als bedrijf toekomstbestendig te worden. Dit blijkt ook uit cijfers van onder andere DMEXCO. Een grote meerderheid (66 procent) van de DMEXCO community verwacht dat digitale transformatie na de coronacrisis sneller zal gaan lopen. Ook na de crisis blijft digitale transformatie dus een focus. Digitale transformatie maakt organisaties slimmer, sneller en flexibeler in tijden van nood. Maar hoe kun je efficiënt innoveren wanneer je als bedrijf tijdelijk niet meer bij elkaar kunt komen?

De remote design sprint: Praktisch en snel innoveren

Snel digitaal innoveren is nodig, maar het moet wel goed gebeuren. Je wil risicovolle projecten op de product backlog laten staan om je digitale wendbaarheid te behouden. Want hoe innoveer je in onzekere tijden wanneer het coronavirus zo weer kan terugkomen? Deze whitepaper beschrijft best practices voor digitale innovatie met de remote design sprint. Je krijgt alle handvatten om innovatieve oplossingen te bedenken en uit te werken tot een nieuw digitaal product. De whitepaper gaat in op:

  • Digitaal innoveren met de remote design sprint.
  • De belangrijkste voordelen en nadelen van deze werkwijze.
  • De onderdelen van een succesvolle remote design sprint.
De voordelen en nadelen van de remote design sprint

Een design sprint geeft een snelle validatie aan een zakelijk probleem. In vijf dagen tijd bedenk je praktische oplossingen, werk je de beste uit en test je de oplossing met gebruikers. Nu thuiswerken de norm is en samenkomen in een gezamenlijke ruimte zit er voorlopig niet in. De remote design sprint biedt uitkomst. De belangrijkste voordelen en nadelen van deze nieuwe vorm van de design sprint zijn in deze whitepaper uiteengezet. Daarnaast lees je het antwoord op de vraag “Wanneer kies je voor deze virtuele variant van de design sprint?”.

De kritische succesfactoren voor een remote design sprint

Het op afstand uitvoeren van een design sprint kan in het begin een behoorlijke uitdaging zijn. Met de juiste aanpak en tools zijn remote design sprints geen uitdaging maar verlengstuk van je digitaletransformatie-strategie. Een succesvolle remote design sprint vraagt om een goede facilitering, een grondige voorbereiding en de juiste tools. Lees in de whitepaper hoe je een remote design sprint vormgeeft, waarom ‘de facilitator’ niet mag ontbreken en welke tools absoluut niet mogen ontbreken tijdens een remote design sprint.

Je bent klaar om deze whitepaper te downloaden
Download whitepaper

Oscar Kolthoff