Download

Download
0
2.7k
Channel: CMS

Modern CMS selecteren? Gebruik deze selectiecriteria

Met het huidige tempo waarin technologische innovaties elkaar opvolgen verwachten consumenten dat de digitale ervaring in hetzelfde tempo evolueert. Ze verwachten een hyper gepersonaliseerde  ervaring op alle (mobiele) apparaten. Om nu en in de toekomst in deze behoefte te kunnen voorzien moet je beschikken over een toekomstbestendig CMS. Aan welke vereisten moet een dergelijk systeem voldoen? En waar moet je op letten tijdens het selectie- en implementatieproces? Deze whitepaper biedt handvatten voor het selecteren van een modern CMS.

Modern CMS selecteren? Gebruik deze selectiecriteria

De markt van CMS-oplossingen is groot en complex. De perfecte oplossing bestaat niet en je moet een CMS kiezen die aansluit op jouw organisatie en je helpt bij het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. Deze whitepaper beschrijft het selectie- en implementatieproces om een modern CMS te kiezen. De whitepaper gaat in op:

  • De verschillende typen CMS die momenteel beschikbaar zijn.
  • Het verschil tussen een best-of-breed of suite aanpak.
  • Hoe je de juiste oplossing vindt voor normale- en technische gebruikers.
  • Hoe je verschillende CMS-oplossingen en leveranciers kunt vergelijken.
  • De tien meest gestelde vragen tijdens het implementatieproces.
De verschillende CMS-opties in 2019

Niet elk contentmanagement-systeem (CMS) is hetzelfde en er zijn vele variaties beschikbaar, van hoe deze gehost worden tot aan het publiceren van content. In deze whitepaper worden de volgende opties vergeleken:

  • Digital Experience Platform (DXP) of CMS.
  • Open source of proprietary CMS.
  • On-premise, SaaS- of PaaS-oplosing.
  • Traditioneel, Headless of Hybrid CMS
Een all-in-one DXP of best-of-breed CMS?

Eén van de meest belangrijke beslissingen tijdens het selecteren van een CMS is de keuze tussen een totaaloplossing (DXP) of een best-of-breed CMS. Beide oplossingen brengen voordelen en nadelen met zich mee. Een belangrijk voordeel van een suite-oplossing is dat je CMS makkelijk integreert met andere technologieën binnen dezelfde suite. Met een best-of-breed CMS kies je voor flexibiliteit en kun zelf je eigen technologielandschap samenstellen zonder afhankelijk te zijn van één vendor.

De whitepaper beschrijft de drie belangrijkste voordelen en nadelen van een all-in-one DXP en best-of-breed CMS. Dit kan je helpen bij het verder vormgeven van het selectieproces van je nieuwe CMS-oplossing.

Een CMS-oplossing voor marketeers en developers

Het implementeren van een nieuw CMS-systeem heeft impact op je organisatie, met name op je marketing en IT-afdeling. Medewerkers uit het marketing- en IT-team zullen het meest nauw betrokken zijn bij de implementatie, gebruik en de optimalisatie van het nieuwe systeem.

Waar marketeers waarde hechten aan een intuïtieve interface, personalisatie-functionaliteiten en multisite-management zijn robuuste API’s, flexibele integraties en security belangrijke vereisten voor een developer. Het is belangrijk dat je nieuwe CMS-oplossing een goede fit heeft met de wensen en behoeften van beide afdelingen. Houd hier rekening mee tijdens het selectieproces. Lees in de whitepaper waar marketeers en developers nog meer waarde aan hechten.

De afrondende drie fasen van het CMS selectieproces

Na het bepalen van het type CMS en de gewenste functionaliteiten en integraties is het uitschrijven van een request for proposal (RFP), het inplannen van een systeemdemo en het bouwen van een proof of concept (POC) de laatste fasen in het selectieproces. Lees in de whitepaper waar je aan moet denken tijdens deze drie afrondende fasen en wat de essentiële onderdelen van een RFP en POC zijn.

De tien meest gestelde vragen (FAQ) tijdens het implementatieproces

Nadat je een CMS-oplossing gekozen hebt begint het echte werk, het implementeren. Het implementatieproces is hét moment om de software af te stemmen op de organisatievereisten. Als je niet de moeite neemt om de software correct te configureren en uit te breiden, is zelfs een geweldig CMS geen effectieve oplossing. De whitepaper beschrijft de tien meest gestelde vragen (FAQ) tijdens het implementatieproces.

Jan Schulte