0
3.1k
Channel: Recruitment

Onderzoek: “Wat?” is tegenwoordig één van de duurste woorden in het bedrijfsleven

Denk even terug aan je laatste conference call of videovergadering waaraan je hebt deelgenomen. Hoorde je duidelijk alles wat er werd gezegd? Als je iemand moest vragen om zichzelf te herhalen vanwege slechte audio, dan ben je niet de enige. Mensen die in organisaties over de hele wereld werken, verstaan ​​elkaar dagelijks verkeerd, en slechte audio is belangrijkste oorzaak van deze problematiek. Dit leidt niet alleen tot frustratie, verwarring en tijdverspilling, maar het kost ook geld. In feite: “Wat?” is tegenwoordig een van de duurste woorden in het bedrijfsleven.

Wat – Het duurste woord in het bedrijfsleven

Steeds meer mensen werken vanuit huis, waar ze erg afhankelijk zijn van goede audio hardware om gefocust en productief te blijven. Ook zijn je medewerkers sterk afhankelijk van (technologische) oplossingen om beter samen te werken met collega’s en externe stakeholders. De opkomst van het open kantoor; fantastisch voor samenwerking, maar het komt met een hele reeks mogelijke afleidingen. Volgens nieuw onderzoek van het wereldwijde marktonderzoeksbureau IPSOS en het high-end audiomerk EPOS ervaren bijna alle (95 procent) eindgebruikers en besluitvormers regelmatig minstens één auditief pijnpunt op het werk. Dit onderzoek gaat in op:

  • Slechte audio is slechte business;
  • Optimaliseren van de sound experience;
  • Verlies van productiviteit is minder omzet;
  • De honger naar verandering;
  • De oplossing is duidelijk.
De belangrijkste frustraties en pijnpunten van slechte audio oplossingen

Door de proliferatie van technologie en een evolutie in traditionele werkroosters en -locaties, is het aantal telefoongesprekken, conference calls en teleconferenties die plaatsvinden in de moderne arbeidswereld toegenomen. Op dit moment zijn deze communicatiekanalen niet zonder nadelen. De drie belangrijkste frustraties zijn:

  1. Achtergrondgeluiden (42 procent).
  2. Zichzelf moeten herhalen (34 procent).
  3. Vragen of anderen zich herhalen (34 procent).

In totaal heeft 87 procent van de ondervraagde eindgebruikers ten minste één pijnpunt ervaren als gevolg van slechte geluidskwaliteit bij oproepen, ongeacht of het nu op kantoor is of vanaf de thuiswerkplek. Deze pijnpunten dragen bij aan de verloren productiviteit. In feite verliezen eindgebruikers gemiddeld 29 minuten per week vanwege een slechte geluidskwaliteit bij spraakoproepen. Voor de gemiddelde fulltime werknemer komt dit neer op iets meer dan drie dagen aan verloren tijd, en vanuit het perspectief van de werkgever heeft deze verloren productiviteit aanzienlijke gevolgen voor de kosten.

Je bent klaar om dit rapport te downloaden
Download rapport

Arnoud Dollé