0
4.5k
Channel: Recruitment

Het werven en behouden van digital talent met een keuzeprogramma voor technologie

Om toptalent aan te trekken en te behouden, moeten organisaties evalueren wat werknemers het meest waarderen en wat hen motiveert om hun beste werk te doen. Hoewel er verschillende motivatoren en drijfveren zijn voor de reden waarom een werknemer een werkplek kiest, hangt het feit dat een werknemer de mogelijkheid heeft om te werken op het apparaat van zijn keuze rechtstreeks samen met de kwaliteit van zijn werk, de perceptie van het bedrijf en uiteindelijk waarom hij blijft.

Wanneer gebruikers de apparaten kunnen gebruiken die ze op de werkplek willen, zijn ze productiever, creatiever en samenwerkingsgericht. Bovendien voelen werknemers zich meer gewaardeerd door hun werkgever wanneer ze een apparaatkeuze krijgen. Waar moeten organisaties beginnen als het gaat om het leveren van de beste employee experience? Wat moeten ze evalueren? Waar moeten ze prioriteit aan geven?

Het werven en behouden van digital talent met een keuzeprogramma voor technologie

Jamf ondervroeg 580 organisaties wereldwijd en ontdekte een sterke correlatie tussen organisaties die hun werknemers een keuze in werktechnologie bieden. Dit onderzoeksrapport gaat onder andere in op:

  • De belangrijkste mobiele technologietrends binnen enterprise organisaties.
  • De impact van technologie op het bieden van een optimale employee experience.
  • Zes stappen om een keuzeprogramma voor technologie te implementeren.
Werknemers hechten waarde aan een keuzeprogramma voor computerhardware en mobiele apparaten

Uit het onderzoek blijkt dat een overweldigend aantal medewerkers waarde hecht aan de mogelijkheid om hun eigen (mobiele) apparaten te kiezen. En wanneer ze de mogelijkheid hebben om te kiezen, hebben ze een sterke merkvoorkeur, wat zich vertaalt in tal van voordelen voor de werkgever en werknemer.

Meer organisaties dan ooit bieden technologiekeuze aan werknemers in de vorm van een keuzeprogramma. Een keuzeprogramma is wanneer een organisatie haar werknemers de mogelijkheid biedt om te kiezen tussen computerhardware en mobiele apparaten voor werk. Een apparaatkeuzeprogramma kunnen apparaten van werkgevers zelf zijn, apparaten van werknemers (BYOD) of een combinatie van beiden.

Ook blijkt uit de onderzoeksresultaten dat Apple apparaten de voorkeur hebben ten opzichte van andere merken: 72 procent kiest voor een Mac als computer en 75 procent kiest voor een iPhone of iPad als mobiel apparaat.

De impact van technologie op de employee experience

Technologie is een belangrijke succesfactor als het aankomt op productiviteit. Dit blijkt ook uit het onderzoek was 68 procent van de respondenten productiever te zijn met de door hun zelf gekozen (mobiele) technologie. Ook verbetert de creativiteit (37 procent) en de bereidheid tot samenwerking (35 procent). Door toegang te hebben tot de technologie waarmee ze het meest vertrouwd zijn, kunnen organisaties de manier waarop werknemers werken en perceptie ten opzicht van de organisatie veranderen.

Apparaatkeuze heeft een aanzienlijke invloed op de waarschijnlijkheid dat een werknemer ervoor kiest om bij een bedrijf te werken of bij een bedrijf te blijven. 77 procent van de respondenten die momenteel een keuzeprogramma in hun organisatie hebben, kiest ervoor om bij dit bedrijf te blijven werken of te gaan werken bij een bedrijf met een vergelijkbaar programma.

Bring your own device (BYOD) was een aantal geleden hét buzzword. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers de voorkeur hebben voor een (mobiele) apparaten van het bedrijf, slechts acht procent geeft de voorkeur aan een eigen apparaat. De belangrijkste redenen hiervoor is dat de respondenten aangeven een goede balans willen hebben tussen werk en privé.

Het belang van zakelijk keuzeprogramma voor (mobiele) technologie

Bij enterprise organisaties met meer dan vijfhonderd medewerkers is de wens voor technologiekeuze nog sterker. 86 procent van de werknemers in organisaties van deze omvang gaf aan dat het vermogen om te werken op het apparaat van hun keuze belangrijk voor hen is. De helft vindt dit belangrijk tot zeer belangrijk.

Lees in het onderzoeksrapport hoe je in zes stappen een keuzeprogramma implementeert en hoe een softwareleverancier zoals Jamf je hierbij kan helpen.

Log in of meld je gratis aan om dit rapport te downloaden

Redactie Emerce