Deel dit artikel
-

12 procent van de Nederlanders bereid om persoonlijke gegevens te delen

Slechts 12 procent van de Nederlanders is bereid om persoonlijke gegevens over hun gezondheid, financiën en energieverbruik te delen in ruil voor een beloning of lagere kosten. Dertig procent van de Nederlanders wil dat absoluut niet. Wereldwijd gezien zijn er veel meer mensen die persoonlijke gegevens willen delen (27 procent), zo blijkt uit GfK onderzoek.

In Nederland zijn meer mannen (15 procent) dan vrouwen (8 procent) bereid hun persoonlijke gegevens te delen. Internationaal gezien zijn er geen verschillen tussen mannen en vrouwen en geeft in beide gevallen 27 procent aan om hun gegevens te willen delen.

Jongeren hebben minder moeite om hun persoonlijke gegevens te delen dan ouderen. Twintig procent van de 20-29 jarigen deelt persoonlijke gegevens voor een beloning gevolgd door 15 procent van de 15 – 19 jarigen. Bij de 60-plussers is slechts 8 procent bereid gegevens achter te laten.

Tussen de landen zijn aanzienlijke verschillen als het om het delen van persoonlijke gegevens gaat.  Zo willen de meeste mensen in Duitsland (40%), Frankrijk (37%), Brazilië (34%), Canada (31%) en Nederland (30%) hun persoonlijke gegevens niet delen in ruil voor een beloning. De landen waar de meeste mensen hun gegevens wel willen delen in ruil voor een beloning zijn China (38%), Mexico (30%), Rusland (29%) en Italië (28%).

Deel dit bericht

1 Reactie

Rakhorst

Ik vind dit nogal een raar vaag verhaal Wil best info delen, maar zelf uitmaken welke info en met wie
Mijn arts ziekenhuis en apotheek mogen mijn info delenmaar niets leergangen. Om ercianten als supers en Facebook
Daarom gebruik ik ook @dappreapp en geef niet alle info voor zegeltjes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond