Deel dit artikel
-

2 miljoen Nederlanders hebben Snapchat

Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben Snapchat op hun smartphone geïnstalleerd. Dit zijn er bijna 900.000 meer dan een jaar geleden. De app, die gebruikt wordt voor het delen van foto’s en video’s, is ook in Nederland voornamelijk populair onder tieners. Dat blijkt uit Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over de Nederlandse app-markt.

71 procent van de tieners heeft de app geïnstalleerd. Bij 20-29 jarigen ligt dit op 28 procent en bij 50-64 jarigen op twee procent.

Naast Snapchat laat ook Instagram een flinke stijging van het aantal installaties zien. Vooral bij tieners nam de populariteit van deze app sterk toe. Zo had vorig jaar 42 procent van hen de app geïnstalleerd, tegen 74 procent in juni 2015. In tegenstelling tot Snapchat is Instagram echter ook populair bij oudere leeftijdsgroepen.

Verder blijkt uit het rapport dat gebruikers de chat-functie van Facebook Messenger steeds beter beoordelen. 86 procent geeft aan de kwaliteit goed of zeer goed te vinden, een jaar eerder was dit nog 81 procent. De best beoordeelde app blijft WhatsApp, 98 procent van de gebruikers vindt de kwaliteit van de chat-functie goed tot zeer goed.

B

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond