Deel dit artikel
-

Airbnb hanteert voortaan duidelijke prijzen en eerlijkere voorwaarden

Airbnb zal de prijzen van accommodaties voortaan inclusief alle onvermijdbare kosten vermelden. Daarnaast heeft Airbnb zijn algemene voorwaarden aangepast in het voordeel van consumenten na een gezamenlijke actie van de Europese consumententoezichthouders onder leiding van Noorwegen. In Nederland heeft Autoriteit Consument & Markt (ACM) hieraan deelgenomen.

Door de prijzen voor accommodaties op zijn website en in de app inclusief alle onvermijdbare kosten te vermelden, weten consumenten vanaf het begin van hun zoekopdracht wat de totale kosten zijn. Ook geeft Airbnb voortaan duidelijk aan of de verhuurder een particulier is of een professionele aanbieder. Dit is belangrijk omdat consumenten bij een particuliere verhuurder geen beroep kunnen doen op hun consumentenrechten. Dat kan alleen als zij bij een professionele verhuurder boeken.

Naast de aanpassingen op zijn online verkoopkanalen heeft Airbnb een aantal voorwaarden aangepast die oneerlijk waren voor consumenten. Zo stelde Airbnb dat het een reservering kon annuleren zonder opgaaf van reden. Dit mag niet. Airbnb zegt nu toe de reden van de annulering te melden en dat de consument hiertegen bezwaar kan maken.

Daarnaast heeft Airbnb een artikel in zijn voorwaarden verwijderd dat de aansprakelijkheid van Airbnb beperkte bij terugbetaling na annulering. Airbnb heeft ook een artikel geschrapt waarin stond dat verhuurder niet aansprakelijk is voor schade bij de huurder, bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond