Deel dit artikel
-

App Marktplaats krijgt chatfunctie

Gebruikers van de app van Marktplaats.nl krijgen volgend jaar de mogelijkheid om met de koper of verkoper te chatten.

Marktplaatsbaas Olivier van Duijn vertelt aan Retailwatching.nl over een aantal van zijn plannen voor de nabije toekomst. De kernthema’s daarbij zijn ‘personaliseren, vereenvoudigen en versnellen’.

Concreet houdt dat in het mobiele kanaal begin volgend jaar in-app messaging krijgt. Gebruikers kunnen elkaar vragen stellen en antwoord geven op WhatsAppachtige wijze. Dat is vermoedelijk een optionele functie die de afhandeling van transacties kan versnellen.

Voor de zoekende gebruiker komt er ook de functie ‘saved search’. Met een muisklik wordt de zoekopdracht opgeslagen die interessante resultaten gaf. Op een later moment kan de gebruiker nog eens door het aanbod snuffelen.

Daarnaast kijkt Van Duijns team ook naar ‘Nu Kopen’-knop, iets dat vooral bekend is van de collega’s van de eBaysites. Een belangstellende koper hoeft niet meer door een biedproces heen en de eventuele handelingen van andere bieders af te wachten, maar kan met een klik op de muis het product to-eigenen. Deze functie is overigens nog in de testfase, wat inhoudt dat hij het mogelijk nooit haalt tot de eindstreep van publieke uitrol.

Foto: Tuncay (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond