Deel dit artikel
-

Apple deponeert merk iWatch, maar niet in Europa

Apple lijkt zijn slimme horloge toch iWatch te willen noemen. Aanvragen voor die handelsnaam zijn ingediend in Japan, Mexico, Taiwan, Turkije, Colombia en Rusland, maar nog niet in Europa.

Dat lijkt uit een overzicht van het Benelux Bureau voor de Intellectuele eigendom.  De laatste aanvraag van Apple voor een Europees merk dateert van februari, toen het bedrijf zijn Lightning technologie liet registreren.

De merknaam iWatch komt zeven keer in het register voor. De eerste aanvraag was in 2006 van de Vlaamse Media Maatschappij (VMM) voor een video on demand dienst. Er zijn diverse aanvragen in relatie tot edelmetalen en bijouterieën. Meer recente aanvragen lijken erchter van gelukszoekers die Apple blijkbaar voor wilden zijn. Als eerder gemeld heeft Otto F. Weise iWatch, iWatch Connect en iWatch Phone aangevraagd, compleet met beeldmerken. Tegen sommige van deze inschrijving is ‘oppositie gestart’.

Apple kan een merk alleen claimen voor een specifieke omschrijving. Andere bedrijven kunnen de naam iWatch nog steeds voor andersoortige artikelen aanwenden.

Inmiddels is de naam van de toekomstige smartwatch van Samsung ook bekend: Samsung Gear. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een registratie voor die naam ingediend. De aanvraag voor een Europees merk is 21 juni ingediend door het Britse Withers & Rogers. Als categorie wordt nadrukkelijk horloges genoemd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond