Deel dit artikel
-

Apple zoekt zorgplan voor Nederlandse markt

Apple zoekt een business development manager voor de zorgsector in Nederland. Deze moet, volgens de advertentie, een businessplan voor de Nederlandse zorgmarkt opstellen, met name op het gebied van ‘Cure & Care’.

Hoewel de advertentie niet erg in detail treedt, wordt melding gemaakt van ‘nieuwe middelen, technieken en apps’ die het werk van gezondheidswerkers moeten verlichten. Als toekomstige partners worden onder meer academische medische instituten genoemd. Naast iOS moet ook het Mac-platform een rol gaan spelen.

Dat duidt op aspiraties die mogelijk verder gaan dan fitnesstrackers in de aanstaande iWatch, een apparaat dat ruim tien sensoren zou bevatten voor het meten van lichaamsfuncties, beweging en sport.

Apple heeft tot nu toe niets losgelaten over zijn zorgstrategie. Het enige dat het bedrijf afgelopen maand aankondigde was een SDK (ontwikkelaarsoftware) voor HealthKit, die de koppeling met gezondheidssensoren en apps mogelijk moet maken. Apple kondigde een groot aantal partners aan, waaronder het Radboud UMC uit Nijmegen.

Er gaan al langer geruchten dat de onderneming bezig is met gezondheidstoepassingen. Zo hadden Jeff Williams en Bud Tribble van Apple ontmoetingen met de Food and Drug Administration (FDA), die medische applicaties keurt. Ook aanwezig bij die gesprekken was hoogleraar nesthesiologie Michael O’Reilly, een medische specialist van Masimo Corp, bekend van de iSpO2 Pulse Oximeter. O’Reilly is sinds kort in dienst bij Apple.

Eerder dit jaar werd bekend dat Nederlander Roy J.E.M Raymann, het voormalige hoofd van het Philips slaaplab, het iWatch-team van Apple is komen versterken. Raymann was voorheen verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, de TU Delft en TNO. Sinds 2008 was hij senior wetenschapper bij Philips Research. Daar richtte hij het slaaplaboratorium op. Hij werkte er op het gebied van niet farmacologische interventies voor slaapstoornissen en het meten van slaap.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond