Deel dit artikel
-

Ook Artefact wordt reclamepartner voor Amazon Benelux

Artefact is toegelaten als partner op Amazons Advertising Sales Partner-netwerk. Het bureau heeft laten zien dat het ook voor de Benelus-markt voldoende kennis en middelen in huis heeft om budgetten van klanten op de handelssite te besteden.

Om reclamepartner te worden, zo eist Amazon, moeten bureaus eerst bewijzen dat ze de niertjes van het systeem hebben geproefd. Anders gezegd: het bureau moet goed weten waar hij mee bezig is en dat kunnen bewijzen aan adverteerders. Met rendement op reclame-investeringen.

Artefact zegt het achtste bureau in de Benelux te zijn die op grote schaal voor derden campagnes mag optuigen op het e-commerceplatform.

Het lokale kantoor van het van oorsprong Franse bureau doet aan strategie en executie met betrekking tot Amazon producten zoals Sponsored Products, Sponsored Brands, Sponsored Display, Stores en Amazon DSP. Dat is ondertussen de vrije brede waaier reclameproducten. In het tweede kwartaal zette Amazon 7,9 miljard dollar om met reclame-inkomsten. Dat was 87 procent meer dan het jaar ervoor. Reclame was in dat kwartaal goed voor zeven procent van de concernomzet.

De zoekresultaten op Amazon zijn steeds vaker vol met reclameberichten. Organische, niet-betaalde resultaten vallen tegenwoordig zelfs soms al buiten het openingsscherm.

Foto: Kristopher Avila (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond