Deel dit artikel
-

Aruba kiest voor Dept als digital marketing partner

Aruba heeft Dept benoemd tot digital marketing partner om de algehele country marketing te optimaliseren. Door middel van SEO en creatieve campagnes werken Dept en Aruba samen aan het verbeteren van  de naamsbekendheid van om zo meer toeristen te trekken.

Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van Aruba en Nederland is een belangrijke markt. Aan Dept de taak om te zorgen dat de vluchten richting het eiland gevuld blijven. Dit gebeurt door middel van campagnes die niet alleen de witte stranden en de azuurblauwe zee als unique selling points neerzetten, maar ook de activiteiten, gastronomie en cultuur die het eiland te bieden heeft uit te lichten.

Verschillende teams van Dept werken samen voor deze campagnes. Zo worden er SEO-campagnes opgezet en uitgevoerd. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde campagnes op basis van machine learning en smart bidding en er wordt gemeten of door middel van de gebruikte banners de doelgroep ook daadwerkelijk een vakantie naar het eiland boekt na het zien van reclame uitingen. Daarnaast creëert Dept creatieve campagnes om de citymarketing naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld door het vertellen van verhalen over het échte Aruba. Op de website van Aruba is dit momenteel al zichtbaar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Richard

Ik ben benieuwd wat een SEO-campagne is?

Richard

Ik zie allemaal hele interessante termen voorbij komen zoals machine learning en smart bidding. Volgens mij is het belangrijkste om Aruba op de kaart te zetten gebruik te maken Social media en de touroperators. Bij de touroperators kan je gewoon plaatsen inkopen op de website en social media om het land beter zichtbaar te maken voor de bezoekers.

Daarnaast ben ik heel benieuwd op welke zoekwoorden de SEO-campagnes ingericht worden.

Hopelijk kan iemand antwoord geven.

Sjoerd

Zoals bij elk bericht over digitale bureau’s worden alle mooie termen weer op tafel gegooid. Veel gepraat wenig bijzondere actie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond