Deel dit artikel
-

BCD Travel lanceert online marktplaats voor zakenreizigers

Zakenreisagent BCD Travel heeft een nieuw open platform gelanceerd waarop externe partners hun technologische oplossingen aanbieden. Degenen die bij grote bedrijven verantwoordelijk zijn voor de zakenreizen en de inkopers daarvan kunnen op deze online marktplaats de gespecialiseerde tools ontdekken, testen en implementeren.

Het platform heet SolutionSource en FreebirdRocketripFairfly en Yapta  zijn de eerste partners die hun oplossingen aanbieden. BCD Travel zal het aanbod dit jaar uitbreiden.Technologieproviders bieden steeds meer gespecialiseerde, unieke oplossingen aan voor de zakenreissector. Met deze innovaties kunnen travelmanagers eenvoudiger reisuitgaven optimaliseren, reizigersgedrag beïnvloeden en operationele efficiëntie verhogen,” aldus BCD Travel.

Freebird is een eenvoudige, mobiele oplossing waarmee zakenreizigers bij een vluchtonderbreking niet in de rij hoeven te staan en meteen een nieuw ticket kunnen boeken via hun telefoon. Rocketrip verlaagt de kosten voor zakenreizen door medewerkers te belonen als ze geld besparen. Met Fairfly betaal je altijd de laagste prijs voor een vlucht en de zakenreisoplossingen van Yapta geven prijsgaranties voor zowel vluchten als hotels. De beschikbaarheid kan per technologie per land verschillen.

BCD Travel laat desgevraagd weten dat er niet zozeer een verdienmodel achter het initiatief hangt. “Hoewel we commerciële overeenkomsten hebben met elke partner, is dit niet de drijvende kracht achter het platform. De belangrijkste factor is het leveren van waarde voor onze klanten.”

Dat is ook de reden dat partijen eerst een check moeten ondergaan voor ze op het platform hun diensten kunnen aanbieden. “Onze partners ondergaan een controleproces om ervoor te zorgen dat hun aanbod een duidelijke meerwaarde oplevert voor de marktplaats en tegemoetkomt aan een specifieke behoefte voor onze klanten. In aanmerking komende bedrijven moeten een veiligheids- en technologiebeoordeling ondergaan, een gedefinieerd workflow- en implementatieproces demonstreren en kunnen integreren in BCD-platforms.”

SolutionSource is het derde productplatform van BCD Travel, naast TripSource, een platform voor verhoogde reizigersbetrokkenheid, en DecisionSource, een intelligenceplatform voor rapportage en analytics.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond