Deel dit artikel
-

Bestseller Group neemt belang in About You

De eigenaar van de Deense retailer Bestseller.com legt 300 miljoen dollar op tafel voor een belang in online kledingwinkel About You.

Het Europees werkende kledingconcern stapt als nieuwe aandeelhouder in tegen een waardering die About You de status van een eenhoorn geeft. Dat is een hippe term voor een waardering van een miljard euro of meer. Hoe groot het aandelenpakket is dat Bestseller verwerft, wordt niet verteld.

Ook de zittende aandeelhouders German Media Pool, Seven Ventures en de drie directieleden doen in deze ronde mee. OTTO Group, waar About You uit is ontstaan, houdt de meerderheid van de aandelen.

De concurrent van Zalando wil het geld gebruiken om zijn groei te versnellen. Zo moet het personeelsbestand in Hamburg over drie jaar zijn verdubbeld tot negenhonderd.

Naar verwachting groeit de netto omzet dit jaar van 283 miljoen naar ergens tussen de 450 en 480 miljoen euro.

De man achter Bestseller.com (o.a. Vero Moda, Jack&Jones), en de holding daarboven Heartland A/S, is ondernemer Anders Holch Povlsen. Eind 2016 nam hij het belang van RTL Ventures in modeplatform Miinto over voor tientallen miljoenen euro’s.

Foto: Sigfrid Lundberg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond