Deel dit artikel
-

BMW iX Flow: nieuwe dag, nieuwe jas

De BMW iX bestaat al even, de Flow-editie is nieuw en brengt heel veel nieuwe technologie onder het dak van de bestuurder.

Het opvallendst is natuurlijk de ‘kameleonlak’ van E-Ink. De auto die eind vorig jaar werd gepresenteerd is namelijk van voor tot achter bedekt met een dunne elektronische laag die zwart, grijs en wit kleurt. Net als het scherm van een e-reader, maar dan in vlakken en patronen die zijn geprogrammeerd. Vandaag rijd je wit, morgen zwart en overmorgen met wisselende schakeringen grijs. Om maar wat te verzinnen.

Voor BMW is dit een R&D-project dat onderzoekt hoe de echte en virtuele wereld met elkaar kunnen versmelten. Daarom zit er ook een werkelijk fantastische multimedia hardware ín de wagen. BMW debiteert: ‘Je kunt jezelf uitdrukken zoals je met kleding of op socialmedia doet’. En: ‘Als het koud is, kan de auto in zwart warmte opnemen en daarmee het energieverbruik dempen’.

Dat is allebei natuurlijk regelrechte kolder. Je draagt geen zwarte auto als je verdrietig bent en zet bij kou de verwarming gewoon aan. Veel efficiënter. Wat vertelt de auto wel? Dat de auto-industrie zoekt naar zijn eigen rol in de elektrische toekomst En dat ziet er niet erg rooskleurig uit. #legacy

Technische specificaties
Type: elektrische auto
Tankgrootte: tot 110 kWh
Energieverbruik 100 km: 24,5 kWh
Actieradius: plm 400 km
Audio: Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System
Video: Amazon Fire TV
Display: curved display als ‘dashboard’
Internet: 5G, Wifi
Prijs: vanaf 87.500 euro
Site: bmw.com

* Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van Emerce Magazine #188.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond