Deel dit artikel
-

Online omzet in november 55,5 procent hoger

De online omzet was in november 55,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, zo meldt het CBS donderdag. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 43,9 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 72,2 procent.

Sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014 is de groei alleen in april 2020 hoger geweest.

De totale detailhandel heeft in november, mede dankzij Black Friday, 9,6 procent meer omgezet dan in november 2019. Het verkoopvolume lag 8,4 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

De winkels in consumentenelektronica en witgoed realiseerden de hoogste omzetgroei. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren behaalden in november een forse omzetgroei. Verder hebben de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in recreatie-artikelen en de drogisterijen meer omgezet dan een jaar geleden.

Na een kleine opleving in het tweede kwartaal kampten de kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren in november voor de tweede opeenvolgende maand met sterke omzetverliezen.

De cijfers over december en januari zullen vanwege de harde lockdown voor de fysieke handel negatief zijn. Het is immers voor het eerst dat niet-essentiële winkels moeten sluiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond