Deel dit artikel
-

ChatGPT-startup introduceert manier om website-informatie in chatbots te laden

AI-startup Watermelon lanceert een nieuwe functie binnen hun AI-klantenservicesysteem: ‘web scraper’. Met deze toevoeging in het systeem kun je met behulp van enkel een websitelink alle informatie van deze (bedrijfs)website toevoegen aan een chatbot.

De web scraper kan vooral een verschil maken voor bijvoorbeeld webshops met meer dan honderd producten. Zo kan voor een webshop met meer dan 10.000 producten, alles in één keer in de chatbot geladen worden.

Zo is de chatbot binnen enkele minuten voorzien van het gehele assortiment. Hiervoor hoef je alleen de websitelink te kopiëren en te plakken. Vooraf aan de introductie van deze nieuwe functie moesten alle artikelen nog handmatig toegevoegd worden aan de chatbot.

Naast grote webshops, biedt de nieuwe functie ook hulp aan organisaties die grote aantallen vragen via de klantenservice binnenkrijgen. Een groot deel van de antwoorden staat vaak in het hulpcentrum op de website en dit kan nu gemakkelijk worden ingeladen in de chatbot. Daarnaast kan ingesteld worden dat elke 24 uur automatisch alle informatie van de website opnieuw ingeladen wordt, zodat de chatbot altijd up-to-date blijft.

De web scraper functie is toegevoegd aan het Watermelon Pulse systeem, een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT (GPT-4) volledig heeft geïntegreerd. Watermelon Pulse maakt ‘menselijke’ gesprekken mogelijk, waar een reguliere chatbot een voorgeprogrammeerde tekst deelt.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Arjan Olsder - Web Wingmen

Dit is niet heel nieuw. Op basis van ChatBase hebben we de afgelopen weken al verschillende ondernemingen hiermee geholpen. De Amerikaanse concurrenten van Watermelon kunnen ook PDF en andere bestandsformaten inleren op de ChatGPT API. maar wat voor ChatBase en ook Watermelon geldt is dat het al snel een uitwisseling van persoonsgegevens is op basis van Cloud-Act. Daar zit wat risico. En als er een besluit valt om de api niet meer beschikbaar te stellen aan Europese IP’s, valt het hele businessmodel weg. Het is dus belangrijk voor ondernemers om goed te beseffen dat investeren in deze technologie op dit moment risicovol is. Het is echt wachten op een Europese AI. intern doen we daar wel veel onderzoek naar, maar voor de kleine ondernemer zijn dat vooralsnog mega investeringen en blijft de ChatGPT API de kortste en goedkoopste route naar de markt.

Gijs Verdonschot - Mirage Studio

Zoals Arjen in zijn reactie ook vermeld heeft, zal het gebruik van de Amerikaanse OpenAI gigantische risico’s met zich mee brengen wanneer het gebruikt wordt op persoonsgegevens of gevoelige bedrijfsinformatie. We zijn daarom met Mirage Studio bezig met een volledig zelf hosted alternatief dat on-premise kan draaien zodat je geen privacy gevoelige data naar een derde partij hoeft te sturen.

https://www.mirage-studio.io/private_chatgpt

Sander Nagtegaal - Unless

Mooi om te zien dat er druk gebruik wordt gemaakt van nieuwe mogelijkheden! Ter aanvulling het volgende. Er zijn verschillende manieren om de risico’s te vermijden bij het gebruik van GPT of andere LLM’s. Echter, in dat geval kun je echt geen gebruik maken van de OpenAI API. Het is dus belangrijk om goed op te letten of een SaaS-dienstverlener hier toch gebruik van maakt, omdat je dan mogelijk je consent-mechanisme in het kader van de GDPR aanzienlijk moet aanpassen, samen met de DPA – en dan nog is de situatie onbeheersbaar.

Gelukkig zijn er alternatieven. Bij Unless bieden wij een breed scala aan “conversational UI components” die je eenvoudig kunt integreren in bestaande producten of websites. Deze componenten kunnen gepersonaliseerde, contextuele gesprekken voeren met gebruikers om de gebruikerservaring en support te verbeteren, gebaseerd op NLP-modellen. Eigenlijk zijn ze een geïntegreerde, contextuele versie van de traditionele chatbots. Ook bij ons is het mogelijk om websites te indexeren, documenten te uploaden en document-beheersystemen aan te sluiten als trainingsbronnen, en ook wij moeten dus rekening houden met vergelijkbare datagevoeligheden.

Echter, ter bescherming van de gegevens van onze klanten gebruiken wij AI-modellen die in de EU zijn gevestigd. Daarnaast filteren wij inkomende gesprekken op persoonlijke gegevens en wordt gestructureerde data van AI-plugins nooit naar de AI gestuurd. In plaats daarvan slaan we deze gegevens op in streng beveiligde, aparte databases. Bovendien werkt ons hele systeem zonder cookies. We zien dat zonder deze maatregelen met name wat grotere bedrijven de sprong naar AI niet durven wagen – en terecht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond