Deel dit artikel
-

Chemiereus BASF stopt 5 miljoen euro in maker slimme pallets

De Duitse industriereus BASF stopt 5 miljoen euro in de Nederlandse logistieke startup Ahrma uit Deventer, bekend van de slimme pallet.

Er was al langer sprake van een samenwerking met het chemiebedrijf omdat de pellets zijn gemaakt van kunststof die BASF levert.

Ahrma levert een slimme pallet, die innovatieve materialen combineert met Internet of Things. De ingebouwde transponder ondersteunt bijvoorbeeld verschillende radioprotocollen (voor de korte en lange afstand) en reageert op slimme ontvangers die op strategische plaatsen bij klanten zijn aangebracht.

De oplossing, die in 2016 al werd geïntroduceerd op de K-Messe in Düsseldorf, de internationale beurs voor de kunststofindustrie, moet zorgen voor optimale controle over de supply chain.

Alle inhoud van de pallets kan gemakkelijk real time gevolgd worden via track & trace, met ‘slechts een paar eenvoudige handelingen’. De statup levert ook analytics via het Ahrma Supply Chain Big Data System. Gegevens kunnen worden opgevraagd met behulp van apps.

Het bedrijf staat komend jaar ook op de bekende Amerikaanse beurs CES in het Holland StartUP Pavilion.

Dit bericht is 243 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond