Deel dit artikel
-

Constantijn van Oranje geeft startsein startups Amsterdamse kennisinstellingen

Constantijn van Oranje heeft vrijdag het startsein gegeven voor de Amsterdam Venture Studios op het Science Park in Amsterdam. Tijdens de openingshandeling zijn de vijf Venture Studio’s op Amsterdam Science Park (UvA), VU Campus, Amsterdam health & technology centre (AMC), Binnenstadscampus UvA (Humanities Lab) en Amstelcampus (HvA) gelijktijdig geopend.

Vanaf nu krijgen studenten en alumni van de Amsterdamse kennisinstellingen extra ondersteuning bij het starten van een eigen onderneming en het vergroten van hun succeskans van hun startup.

Gebruikers kunnen een gezamenlijk programma volgen ter vergroting van de succeskans van hun op wetenschap en (high) tech gebaseerde startup. Dat is inclusief training, mentoring en toegang tot netwerken van kennisinstellingen, investeerders en bedrijven.

Vanuit de Amsterdamse kennisinstellingen zijn er al meerdere succesvolle startups ontstaan: Metrica Sports is opgestart door promovendi. Hun software FootMapp stelt coaches van professionele voetbalclubs in staat om wedstrijden in detail te analyseren en spelers feedback te geven. FC Barcelona was hun tweede klant.

Optics11 is begonnen op de VU en ontwikkelt meettechnologieën gebaseerd op optische vezeltechnologie om vibraties, versnellingen en akoestiek in uitdagende omgevingen te meten.

Met steun van de HvA is Mr.Prezident opgericht, een presentatieontwerpbureau en Prezi-reseller, zij helpen bedrijven bij storytelling en het ontwikkelen van hun basispresentaties. Na zes maanden heeft Mr.Prezident al wereldwijd grote klanten.

Dit bericht is 24 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond