Deel dit artikel
-

TU Delft en UvA halen multimediatechnologie naar Nederland

TU Delft en de Universiteit van Amsterdam halen internationale experts op het gebied van multimedia naar Amsterdam voor de 24e Internationale ACM Multimedia-conferentie.

Multimedia gaat volgens de organisatoren verder dan ‘het kattenfilmpje op je computer’. Buiten beeld en geluid ontstaat steeds meer aandacht voor parallelle informatie uit draagbare sensoren. Buiten de traditionele computer wordt multimedia bovendien steeds meer in mobiele situaties geconsumeerd. Dat vergt nieuwe strategieën.

Bart Thomee, gepromoveerd aan de Universiteit Leiden en na een carrière bij Yahoo Labs nu werkzaam bij YouTube in Silicon Valley, ontvangt dit jaar tijdens de conferentie de ACM SIGMM Multimedia Rising Stars Award 2016 voor zijn bijdragen aan technologie voor geografische multimedia, evaluatietechnieken, en open datasets voor onderzoek.

Christoph Kofler, gepromoveerd aan de TU Delft (deels gefinancierd door een Google European Doctoral Fellowship) en inmiddels werkzaam bij Bloomberg L.P. in New York, ontvangt verder de SIGMM Best PhD Thesis Award 2016 voor het beste proefschrift van het afgelopen jaar.

Daarnaast zijn Hayley Hung (universitair docent TU Delft),  Xirong Li (gepromoveerd aan de UvA), Cynthia Liem (gepromoveerd aan de TU Delft en daar inmiddels universitair docent) en  Judith Redi (universitair docent TU Delft) allen uitgenodigd om als andere Rising Stars plenair de conferentiedeelnemers toe te spreken over hun werk.

Dit jaar heeft de conferentie verder een speciale sessie rond multimediatechnologie voor maatschappelijke thema’s, waaronder rampbestrijding, watermanagement, het monitoren van biodiversiteit, en het assisteren van medische diagnoses.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond